MSI GTX 1660 Super sıcaklık değerleri normal mi?

AtomErosh

Hectopat
Evet, konumuza uzatmadan geçeyim, yarım edenler için gerçekten çok teşekkürler öncelikle. Masaüstünde hiç bir şey yapmazken havaya bağlı 32-37 derece arasında değişiyor. Overclock ile %55 fanı çalıştırıyorum, diğer türlü çok kötü ısınıyordu. SS'i:

Fan ayarını öyle yaptım çünkü ekran kartının otomatik ayarı 80 derece üstüne çıkınca çalışmaya başlamasıymış, öyle çok ısınıyordu, böyle yaptım işte.
MSI BURN.PNG

Bu da ekran kartı ve işlemci, işlemcide sıkıntı yok, sorum da yok.

SUPER GAMING X diye geçiyor 6GB.
Ekran Alıntısı.PNG

Evet, %55 gayet normal bir değer, internette %50 ve %55 arasında çalıştırmanın doğal olduğu söyleniyordu.

League Of Legends ile başlayayım:
Oynarken 50 derece, alta atıp sürekli açıkken bakıyorum.
Sırada, GTA5 var. GTA 5 oynarken hep korkmuşumdur. Fakat değerler gayet şaşırtıcı.
60-66 derece arasında gidip geliyor.
Sırada en çok ısıtan oyunumuza geleyim, The Forest. Şüphelendiğim de bu.
70-75 derece arasında gidip geliyor, internetten bir kaç konuya baktım fakat şüpheli, lütfen doğru kaynaktan bilgisi olanlar beni aydınlatsın. "Bence, bana göre" kelimeleri
olmazsa çok sevinirim.
Sırada, Shader Mod'lu, (Grafik Modlu) Minecraftımız var. Suyu, yansımalar, yedirilmeler çok iyi. Full + Shaderlarda Da Full ayarlarda oynuyorum. Ağacın sallanması
adamın eline yansıyor örneğin. Minecraft bu kadar iyi olabilirdi. Fakat, sıcaklık... 70-75 derece arasında yine.
Bir ara The Forest'ta video çekeyim derken 70-78 derece arasında görüyordu. Alta attım, düzelmedi, oyunu kapatır kapatmaz bir anda 50'ye düştü. The Forest'ın optimizasyonu mu çok kötü anlamadım ama sizce bu değerler normal mi?

NOT: Tüm oyunlar full ayarlarda oynanıyor. Forest da dahil. Bir tek GTA 5'te otlar Ultra'nın bir altı Çok yüksek. Gelişmiş ayarlarda da bi çözünürlük ayarı var ona hiç ellemedim bir şey fark ettirtmiyor diye boşa kastırıyordu. GTA 5'i online da oynuyorum bazen. Değerler hep aynı. Forest'ı da online oynuyorum, Minecraft'ta SONOYUNCU serverinde oynuyorum.

Ekran kartı 6 GB, herhangi bir overclock yok. OC sürümü müydü bilmiyorum ama 6 GB, Gaming X diye geçiyor Vatan'dan aldık.

Ekran Alıntısı.PNG

Başka oyunlardan örnek atabilirim isteyen bilen birisi varsa iletişime geçsin.

Kasamız bu. Şimdi Vatan'da nasıl dizdiklerinin fotosunu da atacağım.

RAMPAGE WINNER 4x120mm RAINBOW FANLI USB3.0 MidT ATX GAMING KASA - Vatan Bilgisayar
GTA 5 Online oynuyorum bazen demişim, hep Online oynuyorum. Bazen tek oyunculu giriyorum.
Fanlar Şunlar:
1.jpg
2.jpg

RAMPAGE WINNER 4x120mm RAINBOW FANLI USB3.0 MidT ATX GAMING KASA - Vatan Bilgisayar

Son düzenleme:
Sıcaklık değeri 80 dereceye kadar tolere edilebilir. Sıcaklık yine rahatsız ediyorsa voltaj düşürmeyi deneyebilirsin fakat gereği yok gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı