GTX 1660 Super Sistem İçin İşlemci ve Anakart Önerisi

Lusin

Femtopat
Merhaba.

Kuracağım yeni sistemde;
Ekran kartı: GTX 1660 Super Gaming X.
RAM: Crucial Ballistix 8x2 GB DDR4 3200 MHz.

İşlemci ve anakart olarak iki seçenek arasında kaldım. Sizlerden yardım bekliyorum.

1. sistem:

2. sistem:

Benim şahsi fikrim Ryzen tarafından yani 2. sistemden toplaman. İlk sistemde RAM'lere OC yapman gerekecek ama anakart destekler mi bir bilgim yok. AMD tarafında ise bilindiği üzere yüksek frekanslı RAM'lerle Ryzen işlemciler daha performanslı çalışıyor.

Merhaba.

Kuracağım yeni sistemde;
Ekran kartı: GTX 1660 Super Gaming X.
RAM: Crucial Ballistix 8x2 GB DDR4 3200 MHz.

İşlemci ve anakart olarak iki seçenek arasında kaldım. Sizlerden yardım bekliyorum.

1. sistem:

2. sistem:

İkinci sistem daha mantıklı. Lakin GTX 1660 Super Gaming X modeli yerine benzer fiyatta olan RX 5600XT almak daha mantıklı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

İkinci sistem daha mantıklı. Lakin GTX 1660 Super Gaming X modeli yerine benzer fiyatta olan RX 5600XT almak daha mantıklı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Her gün foruma en az 3 tane 5600 siyah ekran sorunu vb gibi konular açılıyor. Benim tavsiyem amd ekran kartı almaman. Son 3 saatte açılan konularda bile 2 adet 5600 kart sorunu var.

İşlemci olarakda amd tercih etmeni öneririm. Amd işlemci çok daha uzun ömürlü ve performanslı olacaktır.

Hocam ikinci sistem daha mantıklı.

Her gün foruma en az 3 tane 5600 siyah ekran sorunu vb gibi konular açılıyor. Benim tavsiyem AMD ekran kartı almaman. Son 3 saatte açılan konularda bile 2 adet 5600 kart sorunu var.

İşlemci olarak da AMD tercih etmeni öneririm. AMD işlemci çok daha uzun ömürlü ve performanslı olacaktır.

Aradaki farkı gözlerin görüyor mu acaba? Eğer 1660 Super 2400TL gibi bir fiyatı haketmiyor. Gaming X modeli tabiri caizce 'adam kazıklama'.2000TL'ye INNO3D, Gigabyte modellerini almak daha mantıklı. Eğer bütçe 2400-2500TL miktarlarına çıktıysa RX 5600XT en mantıklısı. En fazla birkaç kere WattMan hatası alırsınız o kadar, ha o da her kullanıcıda olan bir şey değil.

İlk sistemde kullandığın anakart o işlemciyle uyumlu değil B460 veya H410 chipsetli bir anakart seçmen gerekir. İlk sistemde anakart değişikliğiyle beraber alacağın RAM 3200 olsa bile en fazla 2933 MHz kullanabileceksin. Gerçi Intel sistemlerde RAM'in performansa etkisi AMD kadar fazla değil ama bilgi vermek açısından bu detayı girmem gerekirdi. Intel sistemler her iki nesilden sonra farklı chipsete geçmeleri gibi bir geleneği yıllardır sürdürdüğünü de hesaba katarsak gelecek nesil çıkacak işlemcilere kadar uzun vade kullanım olanağına sahip olursun.

AMD'de bildiğim kadarıyla 4000 serisinden sonra soket değiştirecek yanılıyor olabilirim (!)

Son düzenleme:

Bence bu ikisi daha iyi bir seçim daha uzun ömürlü.
@adem YILDIZ_ KOMIK olan ne Intel işlemciler her zaman uzun ömürlü olmuştur fanboyluk yapıp AMD savunmayın benim de sistemim AMD fakat Intel her zaman bir adım önde nokta

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı