GTX 1660 SUPER sistemde Cyberpunk 2077'de FPS düşüyor

Tigger

Decapat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Öncelikle merhaba.

Son zamanlarda yaşadığım can sıkıcı bir durumdan mustaribim. Daha önceden hiçbir oyunda ani FPS düşüşleri yaşamazken şu anda her oyunda bu durumu yaşıyorum. Örneğin Star Wars Jedi: Fallen Order inceleme videolarında Ultra ayarlarda 60 FPS alırken benim bilgisayarım aynı donanımda olmasına rağmen 50 FPS civarında geziyor ve anlık düşüşler yaşıyorum.

Aynı durum Cyberpunk 2077'yi mayıs ayında satın alıp çılgınlar gibi beklediğim halde bütün hevesimi kaçırdı. İzlediğim çoğu incelemede en düşük ayarlarda ortalama 75 FPS değer alırken ben 40 FPS'lerden yukarıya çıkamadığım gibi bir de düşüş yaşıyorum.

Sistem bilgileri;
  • MSI Gaming X 1660 Super.
  • AMD Ryzen 5 2600.
  • Corsair 2x8 3200MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir terslik var gibi. RTX açık hiçbir ayarda 30 FPS alamazsınız. High ayarlarda 40-55 FPS oynayabildim laptop 1660 Ti ile.
Kesinlikle bir terslik var hocam. Dediğim gibi 60 FPS için Low ayarlarda oynamaya razıyım. Lowda bile 30 FPS alacağım Ultrada 30 FPS oynamak daha mantıklı şu an için. Sebebini çözememek ayrıca canımı sıkıyor.

Aynı şeyleri tekrar edeceğim ama yapacak bir şey yok. Oyun en son gelen 1.0.4 sürümü mü ? Nvidia son gelen Cyberpunk 2077 sürücü kurulu mu ? Sıcaklıklar nasıl ? Arka plan uygulamaları ne durumda ? Windows performans modunda mı ? Çok sey istedim ancak MSI Afterburner ile tüm değerler gözükecek şekilde orta ve yüksek ayarlarda fotoğraf paylaşır mısınız ?

Elbette son sürüm yüklü, dün gece update geldi. NVIDIA güncellemeleri tam. Arka planda hiçbir uygulama çalışmıyor. Windows yüksek performans modunda, oyun modu açık. Oyun ise iki saattir açık neredeyse, Afterburner ile değerler bu şekilde ve stabil 30 FPS alabiliyorum.

Dosya Ekleri

• Cyberpunk 2077 Screenshot 2020.12.12 - 18.38.20.17.png
    653,2 KB · Görüntüleme: 86
  • output-onlinejpgtools.jpg
    213,5 KB · Görüntüleme: 72
Oyunda FPS sınırı açık kalmış olabilir. V-sync de açık olabilir. Video sekmesinden kontrol edin.

30 FPS'ye kendim kilitledim. 35-40 arası geziyor her ayarda, drop yememek adına sabitledim. Yani onunla da bir alakası yok maalesef.
30 FPS sabitlediyseniz daha yüksek FPS nasıl almak istiyorsunuz ? Ya da drop sorununuz mu var ?

@Tigger HDD kullanmıyorsun değil mi? Çünkü eski oyunlarda da sorun yaşadığını söylemişsin. Ryzen 1500X ve 5500 XT 8 GB kullanıcısı olarak Cyberpunk 2077 sorunlarını ben de aynı senin gibi yaşıyorum fakat diğer oyunlarda bu sorun yok.

Senin hem işlemcin hem de ekran kartın benimkinden daha iyi, yüklediğim Death Stranding testi de var bilmiyorum karşılaştırmak istersen eğer. Cyberpunk 2077 testi de yükleyeceğim birazdan. Belki yardımı olur.

30 FPS sabitlediyseniz daha yüksek FPS nasıl almak istiyorsunuz ? Ya da drop sorununuz mu var ?
FPS drop yememek için 30'a sabitledim. En düşük ayarda bile 35-40, en yüksek ayarda da 35-40 alıyorum. Kayıp yaşamamak adına 30'a sabit tutuyorum. 30'dan yüksek alamıyorum dememin sebebi bu değil, kapatsam bile aynı sorun.
Hayır, oyun Sata SSD üzerine kurulu.

Kapalı alanda denemeni öneririm özellikle V'nin apartmanında gezin ortalıkta tüm ayarları deneyerek ultra ve high'da düşmemesi lazım. Şehir içinde ve trafikte ise optimizasyon rezalet derecede inan herkes yaşıyor bunu.

Biliyorum hocam, demek istediğim şeyi anlatamıyorum sanırım. Sokakta da, araba sürerken de, apartmanlarda da, çatışmalarda da hiçbir ayarda 60 FPS'ye ulaşamıyorum. Böyle bir konu açmamın sebebi Cyberpunk değil zaten, Star Wars: Jedi Fallen Order test videolarında aynı donanım ile orta ayarlarda 70-80 FPS alabiliyorlar, ben 50'den yukarı çıkamıyorum. Optimizasyon sorunu olan Cyberpunk 2077'den bağımsız bu durum. NFS: Heat, COD: Warzone, FarCry 5 gibi oyunlarda da bu durumu yaşadım. Donanımsal bir problem mi, yazılımsal mı çözemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…