GTX 1660 Super'ın 90 derece olması normal mi?

Evet soğutmaya göre kartlar ayrılıyor ancak 1660 Super gibi bir ekran kartında bu kadar sıcak değerlere ulaşmamalısınız. Termal macun zaten sürülü geliyor yakınlarda aldıysanız bir süre değiştirmenize gerek yok işlemci termal macunundan daha uzun süreler dayanabiliyor ekran kartlarındaki macun.

Belli ki ekran kartı kasa içerisindeki sıcak havadan dolayı boğuluyor kasanızın önü mesh mi yoksa cam mı? Ayrıca fan ayarını otomatik yapın Gigabyte'da bu özellik var mı bilmiyorum 60 dereceden sonra çalışmaya başlıyor fanlar genelde.

20200810_101524.jpg

Ezgoz fanım var, yani toplamda 2 tane mi olsun? Kasanın üst tarafına 2 fan takmayı düşünüyorum. Ekran kartına da termal macun sürmeyide düşünüyorum.
Kasanın tepesinde 2 tane, arkasında 1 tane olsun. Önde de 2 tane hava çeken olsun.

Kasanın tepesinde 2 tane, arkasında 1 tane olsun. Önde de 2 tane hava çeken olsun.
Şu anlık önde 3, arkada 1 var. Üste 2 tane daha takmayı düşünüyorum. Bu arada ekran kartı aşağıya doğru bakıyor.
Evet soğutmaya göre kartlar ayrılıyor ancak 1660 Super gibi bir ekran kartında bu kadar sıcak değerlere ulaşmamalısınız. Termal macun zaten sürülü geliyor yakınlarda aldıysanız bir süre değiştirmenize gerek yok işlemci termal macunundan daha uzun süreler dayanabiliyor ekran kartlarındaki macun.

Belli ki ekran kartı kasa içerisindeki sıcak havadan dolayı boğuluyor kasanızın önü mesh mi yoksa cam mı? Ayrıca fan ayarını otomatik yapın Gigabyte'da bu özellik var mı bilmiyorum 60 dereceden sonra çalışmaya başlıyor fanlar genelde.
Soğutmada 3 önde, 1 tane arkada var. 2 tane kasanın üstüne takarsam ısıda değişiklik olur mu?

Şu anlık önde 3, arkada 1 var. Üste 2 tane daha takmayı düşünüyorum. Bu arada ekran kartı aşağıya doğru bakıyor.
Ekran kartını dikey veya ters takacak haliniz yok ya. Aparat kullanmazsanız tabii. Üste iki tane daha takmanız yeterli olur. Arkadaki ve tepedekiler dışarı, öndekiler içeri üflesin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı