Daha fazla
Eğer ray tracing ile bir işi yoksa ki 3050Ti'ın da ray tracing performansı tartışılır, o zaman 1660Ti alması çok daha mantıklı. Doom Eternal bile belli bir yerde VRAM yüzünden 4GB'lık kartlarda texture quality'i arttıramıyor. Ileriye dönük bir şey isteniliyorsa ve elimizde yalnızca bu kartlar var ise 1660Ti almak çok daha avantajlı olacaktır. Nvidia'nın DLSS'i yıllardır bulunmasına rağmen FSR çıkış yaptığında neredeyse benzer seviyeye erişmiş durumda. Ileriki optimizasyonlar ile çok daha iyi bir seviyeye ulaşacağı da kesin. Oyun konusunda da kimse sıkıntı çekmesin FSR'ın sitesine girip hangi firmalarla işbirliğinde olduklarına bakın. Neredeyse piyasadaki tüm stüdyodalar mevcut. Zaten büyük oyun şirketleri "Capcom, Ubisoft gibi" çıkışında direkt destek sundular. Bir çok oyuna da gelecektir. Açık kaynak kodlu olması ve üreticilerle paylaşılması da bu sürecin hızlanmasını sağlıyor. Ben bu arkadaşın yerinde olsam 1660Ti alıp daha güçlü ve daha yüksek VRam'li kartımın keyfini çıkarırdım. RTX yazıyor diye keriz yerine konmaya gerek yok. Ha arkadaş paramı sırf adında rtx yazıyor diye harcamak ve daha düşük performans almak istiyorum yönünde kullanırsa da saygım sonsuz.Gördüm ve daha çok FPS veriyor? Görüntü kalitesi zamanla düzeltilir zaten, 1660ti hem kas gücü hemde vram olarak avantajlı.3050 Ti RTX sayesinde avantajlı, yersen.
-NVIDIA.