GTX 1660 Ti Anlık takılmalar yapıyor

reis66

Kilopat
Sistemim:
Ryzen 5 3600 3.6Hz işlemci
Palit GTX 1660 Ti Dual ekran kartı
8 GB Kingston DDR 4 3200 MHz
Adata SU630 480GB
Aerocool 500W 80+
ViewSonic VX2257 1ms 75Hz
Windows 10 Home 1903

Teknobiyotik'den yükseltme yaparak almıştım sistemi. Oyunlarda FPS düşmesi yaşıyordum ve hem mozilla hem Chrome'da YouTube videoları izlerken her yarım saatte bir kere anlık seste cızırtı oluyordu. Servise yolladım sorun yok diyerek geri yolladılar. Sorunumun devam ettiğini söyledim ekran kartını yollamamı söylediler, yolladım değişim yaptılar. Sistemi alalı 1 ay kadar oldu. Aldığımdan beri FPS düşmesi sorunum var. Örneğin CS:GO oynarken 250 FPS alırken birden 170'e düşüp ciddi takılmalar olabiliyor.
Arkada ekstra program açmıyorum, ısı değerlerim gayet normal. 72 dereceyi geçmiyor CPU ve GPU, format da attım ama düzelmedi, güç ayarlarından yüksek performans seçili. Birkaç video ekledim, özellikle CS:GO'da daha çok oluyor. Hem HDMI hem de DisplayPort'la denedim neler yaptıysam düzelmedi sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan aynı sorun bende de var ama bendeki ping sorunu. Pubg de oyun oynarken anlık ping giriyor 50 ping iken 90 100 arası oluyor ve geri düzeliyor. 10 saniyeye bir veya 5 dakkada bir bunu yapıyor. Ekran kartı kullanımını takip ediyorum %100 de iken birden geri düşüş gösteriyor ama. Cs GO da veya Pubg de ping FPS değerlerini açıp birde öyle takip edebilir misin durumu? Bu arada Cs GO da Apex te bunu yapmıyor sadece Pubg de yapıyor.

Son düzenleme:
MSI Afterburner CPU, GPU, Bellek kullanım ve sıcaklık değerleri gözükürken video çekip paylaşın.
HD Tune yazılımı ile diskinizi benchmark, health, error scan seçenekleri ile test edin.
Test sonuçlarının ekran görüntüsünü paylaşın.
Lightshot Yükle - Windows - Ekran görüntüsü alma aracı
Ayrıca o sisteme bir adet 8 GB bellek takviyesi yaparsan iyi olur. CS:GO arka planda fazla uygulama açık değilse bellek sorun çıkarmayacaktır. Ama güncel oyunlarda 8 GB bellek yetersiz kalıyor.

Son düzenleme:
CPU , GPU ve RAM ın sıcaklık değerleri ile kullanım değerlerini söyler misin ? FPS i sabitlemeyi dene 75 e CS GO hariç onuda 150 ye filan sabitle. Temizinden bir format at win 10 u güncel tut. Ram kullanımı 8 i geçip takılmada olabilir ama pek sanmıyorum. Sen yinede dediğim gibi bize bileşenlerinin değerlerini at.

Çok ilginç bir deneyim ama ben de ;
Ryzen 7 2700x
GTX 1070TI
32 GB 3000 MHz
Sistemde aynı sorunu yaşıyordum . Çok can sıkıyordu. Daha sonra bios updatelerle bazen geçip sonraki updatete düzelip bir daha bozulduğunu farkettim . Sorduğumda input lag ve psu yetersiz gibi cevaplar aldım . Ancak son çıkan bioslarda PBO özelliğini açınca sorun düzeldi. Sadece pinge bağlı ufak sıkıntılar var o da zaten en stabil sistemlerde bile sıkıntı yapıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı