GTX 1660 Ti Battlefield 1 Online Düşük FPS

zoro043

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar hikaye modunda Ultra ayrlarda 90-110 arası alıyorum. Ancak 64 kişilik server lara girdiğim zaman 60-70 hatta sis falan atarlarsa birkaç saniyeliğine 45'e falan düşüyor.

Sistemim: ASUS Dual 1660 Ti / ASUS B360M / i5 9400F / Sharkoon TG4 RGB / TT 80 + PSU 600W / Makelsan UPS / 1 TB harddisk / 128 GB SSD / AOC 24.5" 75 Hz monitör / 1X16 GB 2666MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz değerler normal gibi duruyor. Oyun offline olduğu zaman işlem yükü fazla değil. Online oynarken diğer oyuncularla olan iletişim ve senkronizasyon yükünü tamamen işlemci üstlendiği için bu değerleri almanız normal. RAM takviyesinin çözüm olacağını sanmıyorum fakat 2x8GB yapmanızda fayda var.

Aynı işlevi görür. Şahsi görüşüm, şu dönem için 32GB RAM gereksiz. Ama alırım dursun bir şey olmaz derseniz, aynı model bir 16 GB daha alırsanız ileriye yönelik yine kullanmış olursunuz.
Dual ve single arasında gerçekten fark edilebilir bir performans farkı var.

Bazı okuduğum yabancı forum ve blog sayfalarında Battlefield 1 için yeni gelen güncelleme ile işlemci optimizasyonunu çoğu i5 işlemci için kötü bir hal aldığını belirtmişler. Kendi sistemimi göz önüne aldığımda 2 sene önce YouTube üzerinden yayınlanan çoğu benchmark videolarında herhangi bir FPS kaybı ve darboğaz oranın yok denecek kadar az olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca 2017 tarihinde Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün de bulunduğu i5 6400 ve GTX 1060 6GB sistemin oyun test videosunda dahi 1080p ultra ayarlarda ortalama 70-90 FPS alınabildiği videoda açık bir şekilde görülebiliyor. Linkini bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendi sistemim için Battlefield 1'in bulunduğu dosya konumunu açtıktan sonra yeni bir .cfg tabanlı metin dosyası oluşturdum ve önceki duruma göre daha stabil ve akıcı bir BF1 deneyimi kaydettiğimi söyleyebilirim. Bahsettiğim yeni metin dosyasına sırasıyla;

perfoverlay.drawfps 1
renderdevice.renderaheadlimit 2
gstrender.thread.maxprocessorcount 6
gametime.maxvariablefps 75

yazıp dosyanın ismini user.cfg olarak değiştirip kaydetmeni tavsiye ediyorum. i5 7600K işlemciye sahip bir arkadaşımın benzer problemini bu şekilde halletmiştim. Umarım sistemin için işe yarar bir çözüm olur, olmazsa cfg dosyasını silersin zaten.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı