GTX 1660 Ti bilgisayar tam performans çalışmıyor

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Bilgisayarım bana tam performans çalışmıyor hissi veriyor droplar az FPS almalar vesaire vesaire. Minecraft'ta bile shader ile 150 FPS alırken %99 FPS 50 60 vesaire vesaire.

Bu olay taşındıktan sonra meydana geldi.

Masamı değiştirdim ve ardından bilgisayarım biraz dar alanda kaldı etrafları 3 5 cm açık üstüde 20 cm açık. Ekrann kartı termal ısısı 85 vesaireydi MX4 ile termal macununu yeniledim 80 81'e düştü büyük ihtimal yanlış macun kullandım.

Acaba sorun sıcaklıktan mı kaynaklı tam performans çalışıp çalışmadığını nereden anlayabilirim? PC fanlarını değiştirdim şimdi de sizlerin cevaplarını bekliyor olacağım.

Sistem:
H450M DS2.
GTX 1660 Ti Ventus.
i7 4770.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yapıyor. i5-11400F iş görür.

Selamlar. Bilgisayarım bana tam performans çalışmıyor hissi veriyor droplar az FPS almalar vesaire vesaire. Minecraft'ta bile shader ile 150 FPS alırken %99 FPS 50 60 vesaire vesaire.

Bu olay taşındıktan sonra meydana geldi.

Masamı değiştirdim ve ardından bilgisayarım biraz dar alanda kaldı etrafları 3 5 cm açık üstüde 20 cm açık. Ekrann kartı termal ısısı 85 vesaireydi MX4 ile termal macununu yeniledim 80 81'e düştü büyük ihtimal yanlış macun kullandım.

Acaba sorun sıcaklıktan mı kaynaklı tam performans çalışıp çalışmadığını nereden anlayabilirim? PC fanlarını değiştirdim şimdi de sizlerin cevaplarını bekliyor olacağım.

Sistem:
H450M DS2.
GTX 1660 Ti Ventus.
i7 4770.
i7 4770 güzel işlemci de o ekran kartına yetmiyor, darboğaz yapıyor muhtemelen. Bi de macunu düzgün süremedin galiba mx4 ile 81 derece 1660ti için çok fazla.

i7 4770 güzel işlemci de o ekran kartına yetmiyor, darboğaz yapıyor muhtemelen. Bi de macunu düzgün süremedin galiba mx4 ile 81 derece 1660ti için çok fazla.
Ve anakartın modelinden emin misin, i7 4770 Lga1150 soketi kullanıyor bahsettiğin anakart farklı bir sokete sahip

i7 4770 güzel işlemci de o ekran kartına yetmiyor, darboğaz yapıyor muhtemelen. Bir de macunu düzgün süremedin galiba MX4 ile 81 derece 1660 Ti için çok fazla.

Ve anakartın modelinden emin misin, i7 4770 LGA1150 soketi kullanıyor bahsettiğin anakart farklı bir sokete sahip.

Darboğaz yaşıyor olmanız da bir ihtimal. O islemci ve o ekran kartı arasında makas biraz açık.

Darboğaz yapıyor. i5-11400F iş görür.

Evet anakart modelini yanlış yazmışım. Fakat işlemci konusunda darboğaz yapsada eskiden MC oynarken Valorant girerken bu sorun kesinlikle ama kesinlikle yoktu. Artı olarak ekran kartı için bu termal macun uygun değil tarzı yorumlar gördüm MX4 pompout tarzı bir şey yapıyormuş.

Evet anakart modelini yanlış yazmışım. Fakat işlemci konusunda darboğaz yapsada eskiden MC oynarken Valorant girerken bu sorun kesinlikle ama kesinlikle yoktu. Artı olarak ekran kartı için bu termal macun uygun değil tarzı yorumlar gördüm MX4 pompout tarzı bir şey yapıyormuş.
evet bu macun ekran kartları için çok uygun değil ama yine de 80 değilde en azından 70'lere düşmeliydi.

Evet bu macun ekran kartları için çok uygun değil ama yine de 80 değil de en azından 70'lere düşmeliydi.

Hocam vallaha ben ekran kartı vidalarından birini yalama yapmışım buyüzden tanıdığım bir bilgisayarcıya götürdüm ona sürdürdüm. Ne dersiniz? Ben tekrardan düzneli bir şekidle sürsem mi?

elimde 1 2 gram var

Hocam vallaha ben ekran kartı vidalarından birini yalama yapmışım buyüzden tanıdığım bir bilgisayarcıya götürdüm ona sürdürdüm. Ne dersiniz? Ben tekrardan düzneli bir şekidle sürsem mi?

elimde 1 2 gram var
bence tekrar denemeye değer eğer karta zarar vermem derseniz. bu sıcaklıklar gercekten fazla

Bir yarın denenmeli. Forumda aktif iseniz sizlere geri dönüş yapmayı isterim :)
hocam isterseniz görüntülü yardım da edebilirim discord kullanıyosanız, bi şeyi yanlış yapsanız karta zarar verme ihtimaliniz var cunku

Technopat Haberler

Geri
Yukarı