PSU'nuz
MasterWatt Lite serisinden, Elite olmaması gerek. Ancak hazır "600W PSU" eklenmiş kasalarda Elite modelini koymuş olabilirler, onu bilemiyorum.
PSU Tier List 4.0 rev. 14.8 (END OF LIFE) Last Update: 27-07-2021 Legend : Gray - EoL/obsolete and/or otherwise not recommended for purchase. Green - small form-factor (gold and blue colors are disregarded due to scarcity of SFX PSUs) Gold - best units in the tier (includes requirements for blue ...
Bunu daha önceden görmüşsünüzdür diye düşünüyorum. Lite serisi burada tier D'de, Elite serisi ise E'de. Yani yalnızca çok ucuz sistemler için kullanın yazıyor. Ancak bu kötü anlamına gelmez tabii ki. Ben de Thermaltake Litepower gibi yine tier D'de olan PSU'yu bir süre kullandım ve memnun da kaldım. Ama ürünleri kalitelerine göre sınıflandırmalarının bir sebebi var. Sizin de bildiğiniz üzere alt segment PSU'larda hem verimlilik (80+ sertifikası vb.), hem uzun ömürlülük hem de çeşitli korumalar çok kısıtlı bir şekilde sunulduğu için bu parçalar bir süre kullanıldıktan sonra daha iyisiyle değiştirilir genelde.
80+ sertifikası ise tamamen verimlilik ile ilgilidir, uzun vadede elektrik faturasının artıp azalması şeklinde bir etkisi olacaktır.
Benim önerim şu linkteki PSU. Tam bir fiyat/performans ürünüdür. 750W olanını kendim kullanıyorum. En uygun Sinerji'de mevcut. Ama dağıtımını Teknobiyotik yapıyor.
High Power 600W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
Asıl sorunuza gelecek olursak, açıkçası bende de 1660 Ti var ve GTA V'i rahat oynuyorum. Şimdi bu oyun biraz eskidi ve halihazırda ufak tefek optimizasyon sıkıntıları var. Belirli bir kısım hala şikayetçi bu durumdan. Ben de onlardan biriydim ancak çeşitli ayarlamalarla çözdüm. Benim 144 Hz monitörüm var ancak 1660 Ti ile GTA V'de sadece ayarları kıstığımızda 144 FPS alabiliyorum. Bu sebeptendir ki ben de 90-100 FPS alabileceğim ayarları yapıyorum ve MSI Afterburner'ı kurduğumda yanında gelen rtss adlı programa GTA V'in exe dosyasını ekleyip oradan framerate Limit'i 100 yapıp oynuyorum. Rtss'den FPS sınırlamanın bir avantajı daha var, v-Sync açmadığınız zaman ESC'ye basıp oyun haritasını şöyle bir fareyle gezdiğiniz zaman takılmalar, donmalar yaşayacaksınız, en azından birçok kişi hala yaşıyor. Bu sınırlama onu da çözüyor. V-Sync kapatmanız gerekli tabii bundan sonra.
Bir başka durum ise GTA V'te bulunan grass quality ayarının en güçlü ekran kartlarını bile zorlaması. Bu ayarı kesinlikle Normal'e veya High'a almanızı tavsiye ederim. Çim, ot, ağaç, bitki vb. canlıların çok olduğu bir bölgeye girdiğinizde bu ayar çok yüksek veya Ultra'da ise bir anda FPS düşüşleri yaşayacaksınız.
Son olarak çeşitli YouTube videolarında GTA V'te hangi ayarların ekran kartını gereksiz sömürdüğünü anlatan/kanıtlayan videolar mevcut. Mesela bir ayar var bu ayar görüntünüze fazla bir şey katmıyor veya siz çok tercih etmek istemiyorsunuz. Videolardan o ayarı bulup isteğinize göre kısabilirsiniz. Bu videolardan da bir sonuç çıkmazsa kendi ayarlarımı paylaşabilirim.
Ekleme: Güç seçeneklerinden "yüksek performans" seçip deneyebilirsiniz ve NVIDIA denetim masasından GTA V'e yüksek performans atayabilirsiniz.