GTX 1660 Ti fan hızı artırma sorun çıkartır mı?

BERKAYYYyyyyyy

Hectopat
Daha fazla  
Witcher 3 oynarken Afterburner'da 50 fan Speed olarak gösteriyor fakat GPU derecesi 87'lere kadar çıkabiliyor, sizce yapmalı mıyım? Yaparsam sonuçları ne olabilir? PSU fazla güç tüketmesi falan sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanın %50 ile %100 çalışması arasında güç tüketimi bakımından aşırı fark yok, PSU yeter :)
Sorun da çıkartmaz, yükseltebilirsiniz.

Fan hızını arttırmak ekran kartı ömrü için çok tavsiye edilen bir işlem değil. Ha yaparsan şöyle bozulur böyle bozulur demiyorum. Ama küçük detaylar bunlar. Bir ürünü temiz kullanmanın ölçüleri bunlar. Bence fan hızını yükseltme. Otomatikteyken zaten ekran kartı yapması gerekeni kendi yapıyor.

Fan hızını arttırmak ekran kartı ömrü için çok tavsiye edilen bir işlem değil. Ha yaparsan şöyle bozulur böyle bozulur demiyorum. Ama küçük detaylar bunlar. Bir ürünü temiz kullanmanın ölçüleri bunlar. Bence fan hızını yükseltme. Otomatikteyken zaten ekran kartı yapması gerekeni kendi yapıyor.
Fan hızını artırmak ekran kartı ömrünü etkilemez. Fan ömrü etkilenebilir, bu da dönüş ömrü ile ilgili bir durum. Bozulması çok aşırı düşük bir ihtimal.

Yeni profil oluşturabilirsin 60 derecede 50% 70-80-90 da daha yüksek artarak gitsin. Yani demek istediğim direk manual 100% fan speed yapma ısınmayı ciddi derecede azaltır fakat gürültü çok fazla oluyor ve fan yaprakları çatır çutur kırılıp dağılanları gördüm. Orjinal fanlarda az para değil diye biliyorum. 3 senelik ekran kartımın fanlarını ilk defa 100% çektim ve mübarek sanki jeneratör çalıştırıyormuşum gibi hissettim.

Fan hızını artırmak ekran kartı ömrünü etkilemez. Fan ömrü etkilenebilir, bu da dönüş ömrü ile ilgili bir durum. Bozulması çok aşırı düşük bir ihtimal.
Bende bozulma hakkında aynı şeyi söyledim. Dediğim gibi bu ekran kartında küçük bir detay. Sonuçta ekran kartı tek parçadan ibaret değil bir çok parçanın birleşmesiyle meydana geliyor. Hepsinin kullanmaya bağlı bir canı bir ömrü var. Orasından başlar eskimeye burasından başlar eskimeye sonra 4 sene gidecek ekran kartı 3 sene 200 gün gider sana. Dediğim gibi ince detaylar. Bir ürünü temiz kullanmanın anahtarları bunlar. Nasıl bir telefon aldığımızda temiz kullanılsın diye kılıf alıp cam taktırıyorsak- hemen orasına,burasına zarar gelmesin diye.- bunun içinde bunlar tedbirlerdir. Bunlar zaten ısınan ürünler. Isındı diye hemen soğutmanın telaşına düşmeye gerek yok demek istedim bende. Yaz ayları da bitmeye başladı, eylül kendini belli etti bile. Gerek olacağını düşünmediğimden söyledim. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı