Alper Güngör
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 3600x, Gainward 2060 ghost oc, GSkill TridentZ RGB 8X2 3200mhz, MSI A320m-a pro, Jamesdonkey 240gb sata SSD, WD 1TB 7200RPM
Öncelikle iyi günler. Gainward 1660 Ti ekran kartımı 2 yıldır manuel overclocklu şekilde kullanıyordum. OC ayarlarim +100 Core +1000 Memory clock Power limit 108 düne kadar hiçbir sorun yoktu fakat bir anda ekran siyah oldu. GPU fani son hız dönmeye başladı ne oldugunu anlamadım kapatim açtım devam ettim aynisini tekrar tekrar yasadim. Ekran kartini söktum taktım Reddit'teki arkadasin önerisiyle GPU güç girişinin altina kağıt sıkıstırdım yine FurMark testi başlattığım gibi ya da oyuna girdiğim gibi aynısı. Ben de bıraktım sonraki gun yani bugün dikaktli söküp baktığımda guc kablosunun yanmış oldugunu fark ettim. GPU'daki girise baktigimda 1 pin kararmıştı şunu da belirteyim. Daha once bu GPU kablosunu geriye getirdiğim icin arka girisi yanmisti baska PSU'dan soktugum girisle değiştirmiştim. Yani Allah'a emanetti kısacası sizce GPU da sorun var midir? Kokladigim zaman haliyle GPU girisinden de koku geliyor ama PSU'dan cikanin yarisi bile etmez. Ekran kartımın cok ısındığını düşünmeyin fan hızım %65 civarına çıkıyor en fazla sıcaklık da maksimum 68 derece.