GTX 1660 Ti laptop düşük performans veriyor

RoccoNiyd

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Birkaç hafta önce Acer Nitro AN515-54 model bilgisayarı 2. el olarak aldım. Sistem özellikleri şu şekilde:

GTX 1660 Ti.
i5 9300H.
16 GB RAM (tek slot)
500 GB SSD.
120 Hz ekran.

Sistemi aldığımdan beri performans olarak yeterli bulmadım. İnternetten baktığım videolarda yüksek FPS değerleri ile oynanırken bende durum böyle olmuyor. Format atıp tekrar denedim, Acer'in sitesinden işlemci ve chipset driverlarını kurdum, ekran kartı driverını güncelledim. Yine aynı. Çok oyun oynayan birisi değilim ara sıra LoL giriyorum onun dışında girmiyorum. Oyun oynarken arkada çalışan Windows ve Acer uygulamalarından başka uygulama yok. Oyunun sesi bile açık değil. LoL'de ise yüksek ayarlarda 120 FPS değerine sabitlememe rağmen oyun içinde FPS 90-120 arası gidip geliyor. Ben daha çok performans bekliyordum bu bilgisayardan. Bu değerler normal mi?

Dosya Ekleri

• a.png
    a.png
    223 KB · Görüntüleme: 55
  • aasd.png
    aasd.png
    229,1 KB · Görüntüleme: 63
  • qweqwe.png
    qweqwe.png
    84,1 KB · Görüntüleme: 42
  • qweqweqweqweqwe.png
    qweqweqweqweqwe.png
    46,2 KB · Görüntüleme: 47
  • qwqqq.png
    qwqqq.png
    26,4 KB · Görüntüleme: 57
Merhaba belki laptopta bir kurnazlık yapıp mining yapılmış olabilir veya laptop ekran kartında sorun olabilir ya da Low profil ekran kartıdır.

GTX 1660 Ti VRAM'i düşük olabilir yani. Benim arkadaş vardı 3060 laptop aldı ama cok kotu performans veriyordu RTX 3060 3GB imiş o yüzden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek modül ramdan dolayı performans kaybı olabilir mümkünse aynı degerlerde bir 16 lık daha ekle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı