GTX 1660 Ti Mobile BF1 takılma sorunu

EfeGvn

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhabalar dostlar. Dün Battlefield 1'i arkadaşım ile Online oynamadan önce biraz singleplayer atmak istedim. Bilgisayarım Ultra ayarlarda 40 alıyorsa en fazla bu sayı takılmayla 20 ila 35 arasına düşmekte, yani belirgin bir takılma olmakta. İnternetten bilgisayarımın bu oyunla testine baktığımda ise videoda hiç öyle bir şeyle karşılaşmadım. Acaba videoda iyi olup benimkinde kötü olmasının sebebi nedir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İzlediğim video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam peki temizleyip termal macunu tek başıma yapmak ya da başkasına yaptırmak garantiyi götürür mü? Biliyorsunuz online eğitimden dolayı bilgisayarı götüremem eğer teknik servise götürmem gerekirse.

Ocakta bu bilgisayarı aldıktan sonra belki ilk defa girmişimdir bu oyuna, bu oyunda ve belki Witcher 3'te sorun yaşamışımdır ama Witcher 3 o kadar etki etmemiştir BF1'e göre, ki Witcher 3'ü tamamen bitirmiş biriyim.

Bi de sıcaklıklarda videoya göre farklılıklar var. Benim pc de en fazla 97'ye çıkmışlığı vardır fakat fps oyunlara göre değişiyor sıcaklık artsa bile. Videoyu tam izlemedim fakat ilk dakikalarında fps takılması olmadığını gördüğümde bi sıkıntı olduğunu farkettim benim pc ile kıyaslandığında.
Sıcaklıklarda da sorun yoksa başka bir şey var o zaman. Öncelikle yazılımsal olarak elimizden geleni yapalım, çözülmezse de mecburen servise gidecek.

RAM eklemesi yapmadım hocam. Sanırım tek oluyor. Bilgisyararın tekniklerini bilmiyorum maalesef kusuruma bakmayın ama RAM eklemesi yapmadım dediğim gibi.

Üstünde çift kanal RAM'de gelmiş olabilir tek kanal RAM'de gelmiş olabilir. Buna bakmanın en kolay yolu görev yöneticisindeki performans sekmesinden kullanılan yuvalarda kaç tane kullanıldığına bakmak. Kullanılan yuvalar 1/2 ise tek kanal 16 GB RAM gelmiştir. 2/2 ise çift kanal 16 GB RAM gelmiştir. En performanslı kullanım ise çift kanal 16 GB RAM'dir yani 2x8 GB RAM.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (24).png
    Ekran Görüntüsü (24).png
    55,7 KB · Görüntüleme: 35
Üstünde çift kanal RAM'de gelmiş olabilir tek kanal RAM'de gelmiş olabilir. Buna bakmanın en kolay yolu görev yöneticisindeki performans sekmesinden kullanılan yuvalarda kaç tane kullanıldığına bakmak. Kullanılan yuvalar 1/2 ise tek kanal 16 GB RAM gelmiştir. 2/2 ise çift kanal 16 GB RAM gelmiştir. En performanslı kullanım ise çift kanal 16 GB RAM'dir yani 2x8 GB RAM.
Tek kanalmış hocam.

Tek kanal yüzünden düşük performans alıyorsunuz.
Hocam az önce bi tekrardan oyuna gireyim dedim. Düne göre daha iyi performans verdi. Videosunu atacağım hazır olduğunda.
Sıcaklıklarda da sorun yoksa başka bir şey var o zaman. Öncelikle yazılımsal olarak elimizden geleni yapalım, çözülmezse de mecburen servise gidecek.
Müsait olduğum vakit kontrol edeceğim hocam. Uzun sürer kontrol etmesi çünkü.
Bugün konu açtıktan sonra tekrardan dünkü sorunlar var mı diye deneyeyim dedim. Dünkü sorunlar yoktu. Sadece sıcaklık değeri dikkatimi çekti. Videoları kırpılmış şekilde bırakıyorum.(Videoda soğutucunun ya da pc'nin turbo modunun sesi gelmiş. Kusuruma bakmayın böyle video kaydı almış bilgisayar)
İlk video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu da devamı:

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı