Mert_Kaya
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar Lenovo Legion Y540-15IRH model laptop kullanmaktayım ve dün mining yapma fikri aklıma geldi. Araştırmaya başladım şu anda 27mh/s civarlarında GPU mining yapıyorum ve MSI Afterburner üzerinden MHz değerlerini çekirdek -200MHz ve bellek +850MHz şeklinde ayarladım.
Sormak istediğim birkaç soru var:
Sormak istediğim birkaç soru var:
- Laptopta mining yapmak ne derece doğrudur, zararı varsa ne kadar zararlıdır?
- MSI Afterburner üzerinden fan ayarlarını ve voltaj değerlerini ayarlayamıyorum sanırım laptop olduğu için izin vermiyor, bu değerleri ayarlayabileceğim herhangi bir program öneriniz var mı? Afterburner'dan daha profesyonel her şeyi ayarlayabileceğim bir uygulama arıyorum. (Voltaj, çekirdek frekansı, bellek frekansı ve fan ayarlarını ayarlayabileceğim bir uygulama.)
- Daha önceden denediğiniz voltaj, çekirdek frekansı, bellek frekansı ve fan ayarları var mı yani bana şu ayarlar daha iyi diyebileceğiniz bir ayar? (Bu arada bellek frekansını +900 MHz yaptığımda ekran takıldı kaldı sanırım Max değeri benim için +900 MHz.)
- Normalde de sıcak çalışan bir laptopum var yani işlemci oyun oynarken 90-95 derece civarlarında geziyor ekran kartım da 75-85 derece civarlarında geziyor ve mining yaparken sıcaklık değerleri bir laptopta nasıl olması gerekir? (Gece 75 derece civarlarındaydı sanırım şu anda 87 dereceleri gördüm.)
Son düzenleyen: Moderatör: