GTX 1660 Ti Overclock

Selamlar, az önce MSI Afterburner kullanarak Overclock yaptım ve Değerler şu şekilde ancak bu konulardan pek anlamıyorum ve sizin de fikrinizi almak istedim. Anlayan biri açıklarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...Eki Görüntüle 939649
Hocam ben MSI GTX 1660 Gaming X 6G kullanıyorum ve 110 Core Clock-550 Memory Clock ile sadece 1 derece artan sıcaklıkla 1660S kartından daha fazla FPS alıyorum. Overclock öncesi, F1 2018 oyununda ortalama FPS 71 iken, bu overclock ile 83'e çıkardım.
Araştırdığımda ve denediğimde hiçbir sorun yaşamadım.
O zaman kart sahibi firmalar boşuna kısıtlama getiriyor memory clock için? Sen fullemeye devam et kardeşim. Bak bakalım kart izin veriyor mu oyun oynamana.

Hocam ben MSI GTX 1660 Gaming X 6G kullanıyorum ve 110 Core Clock-550 Memory Clock ile sadece 1 derece artan sıcaklıkla 1660S kartından daha fazla FPS alıyorum. Overclock öncesi, F1 2018 oyununda ortalama FPS 71 iken, bu overclock ile 83'e çıkardım.

O zaman kart sahibi firmalar boşuna kısıtlama getiriyor memory clock için? Sen fullemeye devam et kardeşim. Bak bakalım kart izin veriyor mu oyun oynamana.
MSI Afterburner programının izin verdiği ölçüde yapıyorum zaten. 8 aydır sıkıntısız kullanıyorum. Her kart için aynı olmayabilir. İyi forumlar.

OC Scanner sadece Core Clock'u ayarlar. Memory Clock'u manuel olarak yapmanız gerekecek. FurMark indirin, test açıkken yavaş yavaş arttırın. Programda kasma donma drop crash falan olursa daha alta çekip ısıları gözlemleyin. Her şey normalse kullanmaya devam edin.

Ben de GTX 1660Ti'a sahibim ve konuda belirttiğim değerlerle kullanıyorum. İdeal değerleri bulmak için core clock ve memory clock'u yavaş yavaş arttırıp, her arttırışınızda FurMark veya benzeri GPU benchmark yazılımları ile kartın stabilitesini kontrol etmeniz gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı