GTX 1660 Ti Sıcaklık problemi

BlooRsht

Hectopat
Daha fazla  
Şuan i5 9400F işlemciyi stok fanla kullanıyorum oyunlarda tam yükte 80 dereceyi aşıyor, 1 saat dolmadan.
Linkteki Akasa fan nasıldır, kullanan var mı, önerir misiniz?

Bir de ASUS Dual 1660 Ti OC ekran kartım var, sogutması kötü. Sadece blok sogutması var. Isıl boru kullanmamışlar kafasızlar. Fanın yarısı boşa üflüyor, yükte 1saat dolmadan 80-85 arası oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
İşlemciye güzel bir fan alsam etkisi olur mu? Ne kadar düşer?
Kasa= Sharkoon TG4

Yorumlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda da aynı kart ile aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaş var. Faydalı olabilir:

80 - 85 derece ekran kartı için yüksek bir ısı değeri. Hız aşırtma yaptıysanız iptal edin. İşlemciye güzel bir soğutucu alırsanız, kasa içerisi de az çok soğuyacaktır ve dolaylı yoldan ekran kartı da bundan etkilenecektir.

80 - 85 derece ekran kartı için yüksek bir ısı değeri. Hız aşırtma yaptıysanız iptal edin.
Ekran kartının modeli Asus Dual 1660Ti. Asus Dual için 80-85 dereceler normaldir.

Konu sahibi arkadaşa tavsiyem Afterburner ile custom fan profili oluştursun ya da undervolt yapsın. Bu kart için başka çare yok. 80 dereceyi öpüp başına koyması gerekiyor.

Merhabalar arkadaşlar. Bende 1660 Tİ 6 Gb OC phoenix sahibiyim. Ön tarafta 3 arkada bir adet egzoz fan olan kasam var. İşlemcim yükte 55 derecelerde çalışıyor. Fakat ekran kartım yükte 80 82 derecelere ulaşıyor. Tek fan olmasından dolayı bu seviyeler normal mi? Şu an jedi fallen order oyununu son grafik ayarlarında gayet güzel oynayabiliyorum. Fakat ilerleyen zamanlarda sorun çıkartır mı bu sıcaklık değerleri. Ek bir soğutma yöntemi var mı? Aparat fan vs. Veya voltaj düşürme ne derece sağlıklı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı