GTX 1660 Ti Sıcaklık Sorunu

surprise131

Hectopat
Kek günü
Selamlar. Ekran kartım yük altındayken biraz fazla ısınıyor. Örneğin Rust oynarken 87 - 88 dereceye kadar ulaşmıştı. Bana biraz fazla geldi açıkçası. LOL, CS:GO, gibi hafif oyunlarda 70 - 75 civari oluyor. Şu anda veya uzun vadede sıkıntı çıkarır mı acaba? Ne yapmalıyım?

Ekran kartım: ASUS TUF Gaming GTX1660 Ti
İşlemcim: AMD Ryzen 5 2600

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu model için sıcaklıklar "normal". ASUS mevcut model için sıradan bir soğutma sistemi kullandığı için o sıcaklıkları görüyorsunuz. ASUS ile iletişime geçen bazı kullanıcılar "95 dereceye kadar normal" olarak bildirim yapıldığını iletmişlerdi. Bir ürünün uzun süre yüksek sıcaklıklarda çalışması pek tabi ki iyi değildir ama ASUS sorun yok diyor.

Ekran kartının fanları düşük devirde dönüyorsa biraz hızını artırabilirsiniz. Kasanızın ön camı çıkıyorsa çıkarın veya yan kapağı açarak oyun oynayın ve sıcaklıkları kontrol edin. Bunlar ne kadar sıcaklıkları azaltır bilmiyorum. O model için çok ısınıyor diye şikayet eden kullanıcılar oluyor. Undervolt yaparak yani voltaj düşürerek sıcaklıkları azaltmayı deneyebilirsiniz ama bu yöntem hakkında detaylı bilgim yok. Biraz araştırın.

Selamlar. Ekran kartım yük altındayken biraz fazla ısınıyor. Örneğin Rust oynarken 87 - 88 dereceye kadar ulaşmıştı. Bana biraz fazla geldi açıkçası. LOL, CS:GO, gibi hafif oyunlarda 70 - 75 civari oluyor. Şu anda veya uzun vadede sıkıntı çıkarır mı acaba? Ne yapmalıyım?

Ekran kartım: ASUS TUF Gaming GTX1660 Ti
İşlemcim: AMD Ryzen 5 2600
Tuf kart alanların hazin sonu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı