GTX 1660 Ti Sistem Assassin's Creed: Syndicate Anlık Donma Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

claptonite

Hectopat
Oyunu Uplay üzerinden almıştım ve bugün başlama şansı buldum fakat oyunda her 10 dakikada bir anlık donmalar yaşıyorum. Bunun bir çözümü var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:
GTX 1660 Ti.
i5-9300H.
8 GB 2666 MHz RAM.

Bu 2.dün de bir arkadaşın GTX 1650S ekran kartı Assassin's Creed'de anlık donma sorunu çekiyordu 1-oyun minimum ne kadar RAM tüketiyor 2-Driver güncellemelerini yaptın mı? 3-CPU tam verimliliktemi yoksa %50 lerdemi.
Bütün sürücülerim güncel ve cpu kullanımı %90larda. Ram konusuna gelecek olursak da darboğazı sanırım ram yapıyor çünkü 7.2gb sularında. Sorunun çözümü yukardaki arkadaşların da dediği gibi ram arttırmak sanırım.

Aynen RAM'de sorun var eğer oyun 60 FPS ise ve RAM kullanımı neredeyse Full ise donma çok olur benim laptopum 12 GB RAM'li. NFS Heat minimum 8 GB istiyor oyun esnasında 11.7'ye çıkıyor ve oyun akıcı olmasına rağmen anlık donuyor raminizi Dual Channel 16 GB yaparsanız donma sorunu çözülür.

Aynen RAM'de sorun var eğer oyun 60 FPS ise ve RAM kullanımı neredeyse Full ise donma çok olur benim laptopum 12 GB RAM'li. NFS Heat minimum 8 GB istiyor oyun esnasında 11.7'ye çıkıyor ve oyun akıcı olmasına rağmen anlık donuyor raminizi Dual Channel 16 GB yaparsanız donma sorunu çözülür.
Peki oyun içinde fps limiti koysam ve 40 civarı fpste oynasam ram kullanımı azalır mı?
Bir de ek olarak aynı cihazda Assassin's Creed Odyssey'de oynadım ve hiç böyle bir sorun yaşamadım.

Peki oyun içinde FPS limiti koysam ve 40 civarı FPS'te oynasam RAM kullanımı azalır mı?
Bir de ek olarak aynı cihazda Assassin's Creed Odyssey'de oynadım ve hiç böyle bir sorun yaşamadım.

FPS düşürmek RAM kullanımını biraz daha azaltır ve oyundaki donmaları ortadan kaldırır ama bu dediklerim Dual Channel RAM'lerde geçerli eğer Single Channel ise pek işe yaramaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı