GTX 1660 Ti Sistem İşlemci Kullanım Sorunu

Yunus Emre3212

Hectopat
Işlemci kullanımlarım son 2 günde oyun içinde arttı. Mesela RDR 2 oynarken şehir dışında işlemci kullanımı %30-50 arası seyrederken şehir içine girdiğimde %90 civarı oluyor ve ekran kartı kullanımım %90'a kadar düşüyor. Bu sorun GTA 5 oynarken de şehir içinde işlemci kullanımlarım %100'ü gördü. İşlemci boştayken ise kullanımı %7 civarı yüksek değil. Bu sorun yeni olmaya başladı daha önce işlemci kullanımlarım oyun içinde olması gereken gibiydi. Kasamda ısınma sorunu da yok işlemci 70 dereceyi ekran kartı da 75 dereceyi geçmiyor çalışma frekansları da normal.

Sistemim:

MSI Gaming X GTX 1660 Ti.
Ryzen 3500X.
MSI B450M PR0 M.2 Max.
G.Skill Ripjaws 3200MHz 2x8 16 GB RAM.
FSP 600W 80+ Bronze PSU.

Virüs falan olabilir mi? Başıma geldiğinden soruyorum. Aynı ekran kartı %100' de sabit çoğunlukla oyunda. Farklı bir ayar yapmış olabilir misiniz?

Ettim fakat oyun dışında kullanan bir uygulama gözüme çarpmadı.Sadece oyun içişehir gibi büyük alanlarda oluyor bu olay mesela ormanın içindeyken düşüyor işlemci kullanımım.
Virüs falan olabilir mi? Başıma geldiğinden soruyorum. Aynı ekran kartı %100' de sabit çoğunlukla oyunda. Farklı bir ayar yapmış olabilir misiniz?
Bilgisayara sadece oyun yükledim.
Arka plandaki uygulamalarınızı kontrol ettiniz mi hocam?
Kontrol ettim fakat oyun dışında kullanan uygulama görmedim.

MSI Gaming APP yüklüyse silin. Bende de benzer bir sorun vardı, MSI Gaming APP'in saçma bir mouse tracker/assist özelliğinden ötürü rockstar oyunlarında CPU top yapıyor.

MSI Gaming App yüklüyse silin. Bende de benzer bir sorun vardı, MSI Gaming App'in saçma bir mouse tracker/assist özelliğinden ötürü Rockstar oyunlarında CPU top yapıyor.
MSI gaming APP bilgisayarda yüklü değil.Ancak afterburner ve MSI anakart ın yeni realtek sürücüsü indirildi.Bununla bir alakası olabilir mi?

Bana garip gelmedi 6C/6T işlemci için normal değerler. Şehre girince zaten kullanım 80-90'lara çıkması normal gibi.
Evet BF5 gibi oyunlardada böyle oluyor ancak ekran kartı kullanımı 2-3 saniyeliğine %90-95 arasına düşürmesi ki normalde 99 seyrediyordu rdr 2 de beni kuşkulandırdı.Beni endişelendiren ekran kartı kullanımını yer yer şehir içinde az da olsa düşürmesi

Hocam bende 1600 AF işlemci var GTA 5 oynarken CPU kullanımım %40-%50 falan ama ekran kartı kullanımım düşük. Tabi tek kanal 8 GB RAM var bende ondan dolayı düşük de. Bilmiyorum bana CPU kullanım değerleriniz yüksek gibi geldi. Çünkü 1600 AF'den daha iyi işlemciniz var.

Ryzen 5 1600AF 6C/12T lik bir işlemci 3500x ise 6/6 kullanımın yüksek olması normal ancak ekran kartı kullanımı%92 cıvarına düşürmesi beni kuşkulandırmıştı
Arkadaşlar işlemci kullanımım yüksek 6C/6T malum ancak ekran kartının kullanımının düşüşünü tekrar gözlemlediğimde fps ile aynı oranda düşmediğini ve donma takılma olmadığına hesaba katacak olursak sanırım kullandığım programın hatası.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…