GTX 1660 Ti sistemde AIDA 64 test sonuçları nasıl?

Eren Dilek

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sıcaklık değerlerim hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum.
Ekran kartı: ASUS Dual GTX 1660 Ti.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: B450M S2H.
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5
Ekran kartım kronik ısınma sıkıntısı var biliyorum ama elimden gelen bir şey yok. Stok ayarlar hiçbir şey ellemedim. Afterburner'dan Power limiti düşürmeyi düşünüyorum. Aklıma bir tek o geliyor ısınma sorununu çözmek için.
Not: Core Boost performance kapalı.
Merhaba arkadaşlar. Sıcaklık değerlerim hakkında ne düşündüğünüzü merak ediyorum.
Ekran kartı: ASUS Dual GTX 1660 Ti.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: B450M S2H.
Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5
Ekran kartım kronik ısınma sıkıntısı var biliyorum ama elimden gelen bir şey yok. Stok ayarlar hiçbir şey ellemedim. Afterburner'dan Power limiti düşürmeyi düşünüyorum. Aklıma bir tek o geliyor ısınma sorununu çözmek için.
Not: Core Boost performance kapalı.

Testi 10 dakika daha devam ettirdim sıcaklıklar artmadı bu seviyede.

Dosya Ekleri

• resim_2021-02-02_115303.png
    resim_2021-02-02_115303.png
    500,4 KB · Görüntüleme: 83
Dostum biliyorum ama boştaki sıcaklık değerleri gayet güzel 30-35 arası gidip geliyor oyun performansıda gayet güzel memnunum beni tek rahatsız eden şey ekran kartının sıcaklıkları buna bir çözüm bulmak çok zor gibi görünüyor varsa öneriniz yapayım.

Dostum biliyorum ama boştaki sıcaklık değerleri gayet güzel 30-35 arası gidip geliyor oyun performansıda gayet güzel memnunum beni tek rahatsız eden şey ekran kartının sıcaklıkları buna bir çözüm bulmak çok zor gibi görünüyor varsa öneriniz yapayım.
Kasanın daha rahat hava almasını sağla, ekran kartının termal macununu yenile.

Yani daha 1 sene oldu sistemi toplayalı termal macun yenilememe gerek var mı ki kasayı 1 ay önce temizledim sıkıntı yok şu an tek sıkıntısı yükteki performansı.

Yani daha 1 sene oldu sistemi toplayalı termal macun yenilememe gerek var mı ki kasayı 1 ay önce temizledim sıkıntı yok şu an tek sıkıntısı yükteki performansı.
Termal macunlar yılda 2 kez yenilenmesi önerilir.
Termal macunu yeni yenilediyseniz fanları çoğaltmanızı öneririm.

Termal macunlar yılda 2 kez yenilenmesi önerilir.
Termal macunu yeni yenilediyseniz fanları çoğaltmanızı öneririm.
Eğer çimento gibi olan termal macundan sürülmediyse "ki ASUS'tan bahsediyoruz yapmaz öyle bir şey" 2-3sene yenilemesine gerek yok.
Dostum sence under Volt yapmaya gerek var mı veya Power limiti düşürsem karta bir zararı olur mu kartım daha 1 senelik.
Undervolt yapıp power limitini düşürürseniz kartınızın ömrü uzar.

Undervolt yapmadan Power limiti düşürdüğümde istediğim değerlere bir nebze olsun ulaşabiliyorum böyle sisteme bir zararı olmaz değil mi dostlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı