AIDA 64 test sonuçları nasıl?

Inanckilic

Hectopat
Yer
İstanbul/Küçükçekmece
Daha fazla  
RAM
8
SSD veya HDD modeli
128 GB Goodram marka SSD 1 TB HDD
Ekran kartı
RX 560
Anakart
Gigabyte
İşlemci
1075T
AMD Phenom II X6 1075t 3.0 GHz RX560 4G test sonuçları nasıl? 10 dakika stress testi yaptım işlemci soğutucu fanı 60 dereceden sonra kafa ağrıtacak şekilde gürültülü çalışıp hızlı dönüyor. Bu normal mi? Testte herhangi bir problem var mı acaba?

Dosya Ekleri

• Cpu test.PNG
    Cpu test.PNG
    45,4 KB · Görüntüleme: 167
  • Cpu test 2.PNG
    Cpu test 2.PNG
    42,1 KB · Görüntüleme: 170
  • Cpu test3.PNG
    Cpu test3.PNG
    44,8 KB · Görüntüleme: 157
LoL zaten sistemi zorlamıyor. Valorant da işlemci üzerine bir oyun, ekran kartını tamamını kullanmaması normal. Ama Valorant için FPS bana da biraz düşük geldi. İşlemciden olduğunu düşünüyorum. Boşta ki sıcaklık değeri önemli değil yükteki sıcaklık önemli zaten yüktede sıcaklıklar iyi.

Ufak tefek kasılma ve arada sırada minik droplar yiyorum. Aksiyonlu yerlerde FPS 75'e kadar düştüğü oluyor 130'a çıktığıda. Ama LoL'de TF de 60 70 FPS almak saçma geliyor bana. Sorun GPU mu CPU mu çözemedim.

Ufak tefek kasılma ve arada sırada minik droplar yiyorum. Aksiyonlu yerlerde FPS 75'e kadar düştüğü oluyor 130'a çıktığıda. Ama LoL'de TF de 60 70 FPS almak saçma geliyor bana. Sorun GPU mu CPU mu çözemedim.

Muhtemelen CPU gücü yetersiz kalıyor. Zaten çok da performanslı bir işlemci değil. Biraz da ısınan bir işlemci. Çünkü RX 560'a göre bu FPS'ler düşük. Ufak tefek takılmalar eğer HDD'ye kurulu ise muhtemelen HDD'den kaynaklanıyor.

Muhtemelen CPU gücü yetersiz kalıyor. Zaten çok da performanslı bir işlemci değil. Biraz da ısınan bir işlemci. Çünkü RX 560'a göre bu FPS'ler düşük. Ufak tefek takılmalar eğer HDD'ye kurulu ise muhtemelen HDD'den kaynaklanıyor.

Evet HDD kurulu. Bende işlemciden şüpheleniyorum zaten 3.0 GHz düşük bir hız.

Evet HDD kurulu. Bende işlemciden şüpheleniyorum zaten 3.0 GHz düşük bir hız.

Sonuç olarak sistemde sorun yok, sıcaklıklar iyi. Takılmalar da HDD'den kaynaklanıyor. Düşük FPS ise CPU yetersiz kalıyor. Bence büyük bir sorun değil. Bu arada ekran kartı sıcaklıkları nasıl oyun içi baktınız mı?

Sonuç olarak sistemde sorun yok, sıcaklıklar iyi. Takılmalar da HDD'den kaynaklanıyor. Düşük FPS ise CPU yetersiz kalıyor. Bence büyük bir sorun değil. Bu arada ekran kartı sıcaklıkları nasıl oyun içi baktınız mı?

65 dereceyi geçmiyor 1400 MHz Core clock +20 Power limit 2000 MHz Memory clock o.c halde 69 derece Max.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı