GTX 1660 Ti ve 9750H AC Odyseys Düşük GPU Kullanımı

74760

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar MSI Afterburner ile baktığımda ekran kartı kullanımın yüzde 20'lerde olduğunu gördüm. İşlemci yüzde 65-70'lerde oysaki. Özellikle kalabalık yerlerde FPS 30'un altına düşüyor. Grafik seçeneklerinde en çok FPS yiyen volumetric clouds gibi ayarları ha Low yapmışım ha High FPS. Ve bu sorun sadece bu oyunda var. Ekran kartı 1660 Ti işlemci 9750H. RAM 16 GB. Oyun orijinal bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları yükseğe alın. Lowda iken işlemci kullanımı artar ekran kartı kullanımı azalır. Ayrıca DDU ile ekran kartı driverinizi güvenli modda kaldırıp en son sürümü kurun.

Very High'da zaten sadece Depths of Field'i kapattım ve Volumetric Clouds'u very highdan mediuma aldım. DDU'yu deneyeceğim.

Diğer oyunlarda böyle bir sorun yok.
Benim de hatam varmış, afterburnerda yanlış gpuyu seçtiğimi sonradan fark ettim. Yer yer 65-70lere düşse de 80 üzeri gpu kullanımı var ortalama bazen de 97-98leri buluyor. Yalnız şöyle bir sıkıntım var almam gerekenden daha düşük fps alıyorum. Virüs var mı diye kaspersky total security indirim tam tarama yaptım pcye önemsiz 1-2 tane trojan buldu başka da bir şey çıkmadı onları da sildim zaten. Aşağıya videosunu attım, tek fark bende 9750h olması, videoda 55-60 olan yerlerde bende 35-40. Isınma fazla olmasın diye işlemci gücünü 99da kullanıyorum, turbo moda aldığımda bile 3 fps anca farkediyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…