GTX 1660 Ti ve Ryzen 5 2600 Battlefield 5 kasma sorunu

EienCure

Decapat
Battlefield 1'de falan hiçbir sorunum yok. 16 GB 3000 MHz dual channel RAM'lere sahibim. En büyük sorunu spawnlanırken yaşıyorum. Aşırı derecede kasıyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Battlefield 1'de falan hiçbir sorunum yok. 16 GB 3000 MHz dual channel RAM'lere sahibim. En büyük sorunu spawnlanırken yaşıyorum. Aşırı derecede kasıyor. Şimdiden teşekkürler.
Ne yaptınız bi çözüm bulabildiniz mi acaba? DX12 i kapatın öyle deneyin DX12 de o oyunda sistemler saçmalıyor. DX11 de daha stabil. Aynı sorunu bende yaşıyorum dediğiniz gibi spawnlanırken çok düşük FPS oluyor sonradan performans yerine oturuyor ve FPS olması gerektiği gibi. Bende tek kanal RAM var ve bundan kaynaklıdır diye yakın zamanda RAM almayı düşünüyordum. Fakat siz 2x8 çift kanal da bu sorunu yaşıyorsunuz. Aynı işlemci ve ekran kartına sahibiz. Sizin sorununuzun kaynağı dediğim gibi DX12 nin açık olması olabilir, DX11 de deneyip geri döüş yapabilir misiniz??

Son düzenleme:
Ne yaptınız bi çözüm bulabildiniz mi acaba? DX12 i kapatın öyle deneyin DX12 de o oyunda sistemler saçmalıyor. DX11 de daha stabil. Aynı sorunu bende yaşıyorum dediğiniz gibi spawnlanırken çok düşük FPS oluyor sonradan performans yerine oturuyor ve FPS olması gerektiği gibi. Bende tek kanal RAM var ve bundan kaynaklıdır diye yakın zamanda RAM almayı düşünüyordum. Fakat siz 2x8 çift kanal da bu sorunu yaşıyorsunuz. Aynı işlemci ve ekran kartına sahibiz. Sizin sorununuzun kaynağı dediğim gibi DX12 nin açık olması olabilir, DX11 de deneyip geri döüş yapabilir misiniz??
Dx 12 yi oyundan mı yoksa windows ayarından mı kapıyoruz hocam? Oyunda benim farketmedi çünkü

Konuyu hortlatıyorum ama sorunun darboğaz. Aynı sistemi kullanıyorum. BF5 64 kişilik harita aşırı derecede CPU istiyor. Bu yüzden R5 2600 işlemci 1660Ti kartı beslemekte yetersiz kalıyor.

Konuyu hortlatıyorum ama sorunun darboğaz. Aynı sistemi kullanıyorum. BF5 64 kişilik harita aşırı derecede CPU istiyor. Bu yüzden R5 2600 işlemci 1660Ti kartı beslemekte yetersiz kalıyor.
Farkındaysanız drop kısmında (2.Resim) CPU kullanımı düşük iken GPU kullanımı bir hayli yüksek

Hocam düşük ayarlarda mı oynuyorsunuz oyunu? Normalde R5 2600'ün yüksek ayarlarda 1660 Ti'ya yapmaması lazım. Bu videoda bile 9400F CPU'su ile yüksek ayarlarda herhangi bir darboğaz mevcut değil, hatta düşük ayarlarda GPU kullanımı düşük gözükse de 1660S (Ti)'dan bir hayli yüksek FPS elde edilebiliyor.

Bende Ryzen 7 3750H ve GTX1660 Ti var BF1'de ne yaptıysam FPS düşüşünü önleyemiyorum, GPU tam performans çalışmıyor, NVIDIA ayarlarından hepsini yüksek performans ayarladığım halde. Ayrıca DirectX 12'de kapalı, sorun ne olabilir sizce?

Dosya Ekleri

• gpu1.png
    gpu1.png
    1.000,7 KB · Görüntüleme: 87
Bende Ryzen 7 3750H ve GTX1660 Ti var BF1'de ne yaptıysam FPS düşüşünü önleyemiyorum, GPU tam performans çalışmıyor, NVIDIA ayarlarından hepsini yüksek performans ayarladığım halde. Ayrıca DirectX 12'de kapalı, sorun ne olabilir sizce?

Ekran tazeleme ayarını mümkün olduğunca yükseltin, 60 ise 60'a,144 ise 144'e çekin, HDR10, GPU Memory Restriction, V-Sync ayarlarının kapalı olduğuna emin misiniz? Ayrıca genel kalite ayarlarını 1080p ultraya çekin işe yaramazsa yine, resolution scale oranını %150-175 arasına getirin derim. Bu arada bu görmüş olduğum ikinci R7 3750H + 1660 Ti performans sorunu diyebilirim. Bu sorunun bir benzerini yine aynı özelliklerde BF5'te yaşayan bir kullancı vardı. Henüz daha onun da tam olarak problemine çözüm getiremedik, CPU-GPU sıcaklık, çalışma frekansları normal ve olması gerektiği değerlerde çalışmasına rağmen yine FPS 40'larda dolanıyor hala. YouTube üzerinden izlemiş olduğum birkaç 3750H benchmark videosunda da bu problem mevcut, gerçekten çok garip bir durum söz konusu.

Son düzenleme:
Sorun işlemcinin gücünün bu oyuna yetmemesi. 3750H çok iyi bir işlemci değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı