GTX 1660 Ti Yüksek FPS'de Takılıyor

Kafakafaya

Decapat
Merhaba arkadaşlar, ben bugünden daha 3 gün önce AMD R9 380 ekran kartımı oyunlarda takılma yapması ve oyunun kapanıp WattMan hatası vermesi üzerine NVIDIA GTX 1660Tİ 6G ile değiştirdim. Artık oyunlarım kapanmıyor ama takılması devam ediyor. En basitinden League of Legends oyununda bile hangi ayarda olursa olsun, yüksek düşük fark etmeden oyunum FPS değerlerim yüksek olmasına rağmen rahatsız edici takılıyor. Ben sorunun ne olduğunu anlayamadım. İşlemcim mi HDD mi yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyor nasıl anlayabilirim nasıl bir çözüm üretebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yeni ekran kartı aldığında temiz bir format attın mı sistemine? Ve korsan yazılım olan KMS ile aktivasyon yapmamanı öneririm. Belki de yapmamışsındır ben sadece söyleyim dedim. Bios güncellemeleri mevcut mu sistemde? Temiz format attığında Windows update'e bırakma güncellemeleri. Anakart üreticinin sitesinden bütün driverlarını manuel indirerek USB ye at. Bios guncellemesinden sonra temiz bir format at. Ve driverları yükle. Ekran kartı sürücüsünü bile el ile son sürüm olarak kur. Bunları yaptın veya yapıpta olmuyor ise D sürücüsünde başka dosyaların mevcut ise virüs taraması gerçekleştir.

Yeni ekran kartı aldığında temiz bir format attın mı sistemine? Ve korsan yazılım olan KMS ile aktivasyon yapmamanı öneririm. Belki de yapmamışsındır ben sadece söyleyim dedim. Bios güncellemeleri mevcut mu sistemde? Temiz format attığında Windows update'e bırakma güncellemeleri. Anakart üreticinin sitesinden bütün driverlarını manuel indirerek USB ye at. Bios guncellemesinden sonra temiz bir format at. Ve driverları yükle. Ekran kartı sürücüsünü bile el ile son sürüm olarak kur. Bunları yaptın veya yapıpta olmuyor ise D sürücüsünde başka dosyaların mevcut ise virüs taraması gerçekleştir.

Sanırım dediğinde haklısın. Bunların hepsini yarına kadar yaparım. KMS kullandım evet ve windows updatelerini alamadım bu yüzden. Windows güncel kalamadı. Bios güncellemelerime nereden bakabilirim.

Sanırım dediğinde haklısın. Bunların hepsini yarına kadar yaparım. KMS kullandım evet ve windows updatelerini alamadım bu yüzden. Windows güncel kalamadı. Bios güncellemelerime nereden bakabilirim.
Anakart marka ve modelini söyler misin bana? KMS değilde ucuza keyler satılmakta sitelerde ne kadar güvenilir bilemem tabi.

Anakart marka ve modelini söyler misin bana? KMS değil de ucuza Key'ler satılmakta sitelerde ne kadar güvenilir bilemem tabii.

Teşekkür ederim buldum BIOS güncellemeyi. Gerçekten 2015 sürümünde kalmış BIOS ve güncel hali 2018. ben bu BIOS güncellemeyi teker teker mi yapmalıyım.

SSD'nin marka ve modeli ne? Onun da sağlık durumuna bakmak iyi olur.

RAM'i çıkarın takın XMP açıksa kapatıp deneyin.

SSD ve HDD de sorun yok RAM'i de çıkarıp taktım ama olmadı ayrıca bilgisayarcıya göstermiştim. Sanırım Windows 10'umun korsan olması ve BIOS'umun güncel olmaması kaynaklı sorun temiz bir format BIOS güncellemesi Windows 10 Key ile deneyip size son durumu söylerim teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar, sorunum için şunları yaptım:
-BIOS güncellemesi.
-Temiz bir format(HDD sıfırlamadım sadece sistem kurulu olan SSD birimi)
-Windows'dan Key alıp KMSpico kullanmadım.
-Oyunumu HDD biriminden SSD birimine taşıdım.

Sonuç olarak aşırı ve rahatsız edici kasma sorunu yok artık fakat hala tam performans alamadığımı hissediyorum. Yani yüzdelik olarak %80 çözüldü sorun. Şimdi ise HDD'yi sıfırlayıp eski dosyaları sileceğim. Daha da tam performans olmazsa ne yaparım bilmiyorum ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar.
Format atıldı her şey sıfırdan yüklenildi ve ben de FIFA19 oyununu çok rahat oynayabiliyordum. Her şey düzeldi sandım fakat bugün yeniden LoL oyununda aynı kasılmaların devam ettiğini gördüm. Emin olabilmek için Rise of Tomb Raider oyununu kurdum ve gerçekten de aynı kasılmalar devam ediyor. Sadece FIFA kasmıyor çok saçma. HDD sıfırladım takıp çıkardım ama değişen bir şey yok. HDD çıkarıp SSD üzerinden oynadım hala aynı kasmalar. Maalesef bir çözüm yolu bulamadım. Windows bellek tarayıcısını kullanarak RAM de mi sıkıntı var diye denedim o da bir şey çıkmadı. Ve tüm yollar denenmiş fakat çözüm ulaşılamamış gibi hissediyorum. Biçareyim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı