GTX 1660 Ti'ı 2K'da kullanmak

Çoğu oyunda Ultra ile Yüksek arasında pek fark bulunmuyor zaten.
Şahsen ben oyunları oynarken genelde Dokuları Ultra'ya geri kalanı Orta ayara çekerim ki FPS daha yüksek oynayayım.
Ben de öyle yapıyorum, nedense oyunları ultra oynamak yerine gereksiz ayarları yüksek yapıp öyle oynuyorum. Ultra oynayabilirim ama içim öyle daha rahat ediyor :D

Bende ağır oyunları çok oynayan birisi değilim ve 1650 var bende de. 2K monitör aldım, iyi ki almışım dedim. Görüntüsünü çok beğendim. Tek oyun olarak düşünme derim 2K’yı.

Bende ağır oyunları çok oynayan birisi değilim ve 1650 var bende de. 2K monitör aldım, iyi ki almışım dedim. Görüntüsünü çok beğendim. Tek oyun olarak düşünme derim 2K'yı.

Çok haklısın, zaten çok dizi, film izleyen birisiyim. 2K almamın en büyük nedenlerinden biri de bu :)
Aslında şu an AOC markasının 165Hz 1080p VA panel bir monitörü var ama aşırı derecede ghosting yapıyor. Ayrıca renk açısından beni pek tatmin etmiyor, fazla oyun oynamak istemememim sebebini buna bağlıyorum.

Çok haklısın, zaten çok dizi, film izleyen birisiyim. 2K almamın en büyük nedenlerinden biri de bu :)
Aslında şu an AOC markasının 165Hz 1080p VA panel bir monitörü var ama aşırı derecede ghosting yapıyor. Ayrıca renk açısından beni pek tatmin etmiyor, fazla oyun oynamak istemememim sebebini buna bağlıyorum.

Kesinlikle öneriyorum o zaman.

Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum 2K sadece oyun için değil günlük masasüstü kullanımı için bile çok keyifli. Ben de 1660 Super'le 2K monitör kullanıyorum fiyatlar biraz daha normalleşirse 3070 düşünüyorum. 1080P'de oynadığım bütün oyunları 2K da rahat oynuyorum Ultra takıntım da yoktur.

Zaten 2K kaliteli paneli olan bir monitörde oyunlar medium ayarlarda bile çok güzel görünüyor. Şu aralar RDR2 oynuyorum texture Ultra diğer ayarlar karışık ortalama 65-70 FPS alıyorum. Nadiren 55'lere düşüyor ama gayet akıcı ve enfes görünüyor. Henüz performans sıkıntısı yaşadığım bir oyun olmadı zaten AAA oyunlar için 60FPS yeterli. O yüzden 2K monitör kesinlikle öneririm monitör sık değiştirilen bir donanım değil, 2K güzel bir monitör çok ekran kartı görecektir.

Merhabalar, Battlefield 2042'de 2K 60 FPS belki en aza çekersen ayarları görürsün. Diğer taraftan Valorant vs. de maksimum 50 FPS düşürür diye düşünüyorum (çünkü işlemci tabanlı oyun).

1080P'den 2K'ya geçince pek fark olmuyor. 4K'da oluyor. Yerinizde olsam 1080P'de kalırım.

Hocam monitör VA panel olduğu için cidden oynadığım oyundan pek zevk almıyorum. En azından IPS olsaydı bellki hemen almazdım ama 2K gerekli gibi. Fark konusunda ise çoğu kişi var diyor ama deneyimlemek lazım. Tek bildiğim şey neredeyse 1080p çözünürlüğün 2 katı kadar pixel fark ediyor.

Hocam monitör VA panel olduğu için cidden oynadığım oyundan pek zevk almıyorum. En azından IPS olsaydı bellki hemen almazdım ama 2K gerekli gibi. Fark konusunda ise çoğu kişi var diyor ama deneyimlemek lazım. Tek bildiğim şey neredeyse 1080p çözünürlüğün 2 katı kadar pixel fark ediyor.
Ben yine de söyleyeyim, aman aman demezsiniz. Ama 4k'da dersiniz. Hocam heralde ileride iyi bir sistem toplayacaksınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı