GTX 1660 ve R5 2600X sisteme 500 Watt 80+ Bronze PSU yeter mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba elimde Gamepower GP-500 marka 500W 80+ Bronze sertifikalı bir güç kaynağı var. Sistemim de şu şekilde;
GTX 1660 TDP 120W.
R5 2600X TDP 95W.
MSI B450M PRO-VDH Plus.
Tek slot 16 GB 3000 MHz RAM.
1 TB SSD.
GTX 1660 ve anakart siparişini verdim. Elimde de halihazırda bir PSU mevcut elimdeki parçalar maksimum 300W güç tüketiyor. Sizce güç kaynağını değistirmeli miyim? Güç kaynağının kullanıcı yorumları güzel fakat kullanmayan kişiler patlar vs gibi yorumlar yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
500W 80+ yeterlidir ancak Gamepower çok kalitesiz bir ürün, bronz sertifikası bile yalan, inanmayın. Çin, merdiven altında anakart üretiyor, bir sertifika ne kadar zor olabilir. Değiştirme şansınız varsa bütçe belirtin yardımcı olalım.
O kadar mı kötü? Japon kondansitör kullanılıyor diye biliyorum. Yurtdışında da gamemax ismiyle satılıyor. Oldukça popüler.
Ayrıca çok sessiz çalışıyor. 14mm fan bulunuyor değiştirme şansım yok malesef. Sistem zarar görür diye korkuyorum.

O kadar mı kötü? Japon kondansitör kullanılıyor diye biliyorum. Yurtdışında da gamemax ismiyle satılıyor. Oldukça popüler.
Ayrıca çok sessiz çalışıyor. 14mm fan bulunuyor değiştirme şansım yok malesef. Sistem zarar görür diye korkuyorum.
Gamemax zaten popüler, Brezilya'da farklı, Tayvan'da farklı isimler ile satış yapıyor, mantık fason üretimden geçiyor. Sistem zararı elektrik kesiğinde veya voltaj sorunlarından çıkabilir ve PSU'nun bunlara karşı korumaları olduğunu hiç düşünmüyorum.

Monitörlerinde de Samsung VA panel kullandıklarını iddia ediyorlar ama ne kadar Samsung tartışılır. Böyle markalar milleti avlamak için Macbook anakartları kullanıyoruz ama Windows yüklü.

Gamemax zaten popüler, Brezilya'da farklı, Tayvan'da farklı isimler ile satış yapıyor, mantık fason üretimden geçiyor. Sistem zararı elektrik kesiğinde veya voltaj sorunlarından çıkabilir ve PSU'nun bunlara karşı korumaları olduğunu hiç düşünmüyorum.

Monitörlerinde de Samsung VA panel kullandıklarını iddia ediyorlar ama ne kadar Samsung tartışılır. Böyle markalar milleti avlamak için Macbook anakartları kullanıyoruz ama Windows yüklü.
Akım korumalı priz kullansam yine mi sorun çıkar? Peki max 250 TL'ye ne alabilirim? FSP Hexa 500w bu sisteme yeter mi?

Hexa yeterli olacaktır, FSP bilindik ve kaliteli bir markadır. Akım korumalı priz iyi olacaktır her sisteme şart.
Yeni bir psu alsam maddi olarak dara gireceğim. Gamepowerı kullanacağım mecbur , olmazsa değiştiririm. İlginiz için teşekkürler.
Hexa yeterli olacaktır, FSP bilindik ve kaliteli bir markadır. Akım korumalı priz iyi olacaktır her sisteme şart.
İşlemciye ve Ekran kartına 1 günlük stress test yapacağım. Sorun olmaz ise gamepower ile devam edeceğim. Umarım bir sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı