GTX 1660S ekran kartı yere düştü

O bakımdan söylemiyorum, PCB'leri açık kartlara bir şey olmuyorsa sizin ful korumalı kartınıza hiçbir şey olmaz. Korkmayın.

Benimkisi ful korumalımı bilmiyorum açıkçası

ASUS TUF Gaming X3 geforce® GTX 1660 super™ OC Edition 6 GB GDDR6 ekran kartım bu.

ASUS TUF Gaming X3 geforce® GTX 1660 super™ OC Edition 6 GB GDDR6 ekran kartım bu.

Zarar görüp görmediğini anlaman için : stres testine sokman lazım . bunun içinde kartı zorlaman lazım : 20 dakikalık stres testinde , sinyal kesmiyorsa değerlerde sapma yoksa , sıcaklıklarda normalse sorun yok .

Zarar görüp görmediğini anlaman için: Stres testine sokman lazım. Bunun içinde kartı zorlaman lazım: 20 dakikalık stres testinde, sinyal kesmiyorsa değerlerde sapma yoksa, sıcaklıklarda normalse sorun yok.

Sıcaklıklar normal ama teste sokmadım açıkçası teste sokarken işi daha da batırmak istemiyorum bir problem yok gibi görünüyor bu kadar mesafeden 5Cm'den bir şey olacaksa ASUS ekran kartı üretmesin yani değil mi?

Hocam back plate varsa sıkıntı yok demektir. Kartınızın bir yerle temas edip içinde ki herhangi bir elektroniğe kolay kolay zarar gelmez. Sizin düştü dediğiniz düşmek bile sayılmıyor. Sizi anlıyorum bu dönemde korkmanız normal fakat rahat olun. Oyuna girin karttan sürtme benzeri ses gelmiyorsa sorun yok. Direk ASUS GPU Tweak üzerinden fan hızları ile oynayın sesi dinleyin.

O bakımdan söylemiyorum, PCB'leri açık kartlara bir şey olmuyorsa sizin ful korumalı kartınıza hiçbir şey olmaz. Korkmayın.

Anakartımın PCB'si zarar görmüş müdür görse çalışır mıydı benimki çalışıyor.

Hocam back plate varsa sıkıntı yok demektir. Kartınızın bir yerle temas edip içinde ki herhangi bir elektroniğe kolay kolay zarar gelmez. Sizin düştü dediğiniz düşmek bile sayılmıyor. Sizi anlıyorum bu dönemde korkmanız normal fakat rahat olun. Oyuna girin karttan sürtme benzeri ses gelmiyorsa sorun yok. Direk ASUS GPU Tweak üzerinden fan hızları ile oynayın sesi dinleyin.

Kasanın camını açıp direk kafamı sokup dinledim yok bir problem göremedim sıvı soğutmamın sesini duydum sadece.

Anakartımın PCB'si zarar görmüş müdür görse çalışır mıydı benimki çalışıyor.

Kasanın camını açıp direk kafamı sokup dinledim yok bir problem göremedim sıvı soğutmamın sesini duydum sadece.
Tamam o zaman sorun yok demektir. PCB herhangi bir yere zarar geldiği takdirde zaten kart illa ki biryerde belli eder ama zaten arka plakası bile tam temas etmiyor vidalar ile hafif üstte kalıyor bu yüzden bir zarar gelmez. Ayakta yere atsanız dahi sorun olacağını sanmıyorum dediğim gibi olsa olsa fanlara zarar gelir.

Merhaba, kasamın içinde düştü bir tarafı tam düşmedi öbür tarafı kaldı fakat ben tekrar vidalarını iyice sıkıp oturttum. Şu anlık hiçbir sıkıntısı yok PCB veya ekran kartına veya bir şeyine zarar vermiş olabilir miyim? Değerler vesaire normal.

Ekran kartım: ASUS TUF Gaming X3 geforce® GTX 1660 super™ OC Edition 6 GB GDDR6.
ASUS X-570p anakartım.

Ekran kartının hangi mesafeden düştüğünü biraz anlattım görselde ama bir bakar mısınız?

Afterburner'la fanı Full hıza çekin sıkıntı yoksa fan iyidir. Daha sonra sıkıntı olursa konu açarsınız.

Tamam o zaman sorun yok demektir. PCB herhangi bir yere zarar geldiği takdirde zaten kart illaki bir yerde belli eder ama zaten arka plakası bile tam temas etmiyor vidalar ile hafif üstte kalıyor bu yüzden bir zarar gelmez. Ayakta yere atsanız dahi sorun olacağını sanmıyorum dediğim gibi olsa olsa fanlara zarar gelir.

Fan harici bir hasar gelmez diyebilir misiniz net fanlar sıkıntısız.

Afterburner'la fanı Full hıza çekin sıkıntı yoksa fan iyidir. Daha sonra sıkıntı olursa konu açarsınız.

Fandan ziyade anakart ekran kartından tırsıyorum fanlar sağlam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı