GTX 1660S sistem oyun oynarken masaüstüne atıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Çağrı.Bey

Centipat
Bazı oyunlarımda bu sorun başıma geliyor özellikle hikayeli oyunlarda sanki alt+F4 çekmişim gibi oyundan atıyor bir hata raporu falan hiçbir şey çıkmıyor. Bazen erken, bazen 4-5 saat götürebiliyor, nadir olarak da hiç atmadığı olabiliyor. Eskiden yine böyle olmuştu fakat daha sonra düzelmişti. Uzun bir aradan sonra şimdi tekrar yaşıyorum bu süre içerisinde sistemimde hiçbir değişiklik yapmadım. Sürücülerim güncel OC benzeri bir şeyde yapmadım.
Kendimce şüphelendiğim şeyler:
-Darboğaz
-Hard Disk'im garantisini doldurdu 3 senedir kullanıyorum böyle bir sorun çıkartabilir mi?
-Monitörüm'de HDMI girişi yok o yüzden VGA to HDMI dönüştürücü kullanıyorum.
Sorun yukarıdakilerden kaynaklı olabilir mi? Ya da başka bir şeyden mi acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sistemim:
Ekran kartı: GTX 1660 Super 6 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 1500X 3.70/3.60 GHz.
Anakart: MSI B450 Bazooka 3466 MHz.
RAM: Kingston HyperX 8 GB(2x4GB) 2666 MHz.
Adata XPG flame 4 GB(2x4GB) 2400 MHz.
PSU: Aerocool cruisestar advance 500W 80+
Hard disk: Toshiba P300 1TB 7200RPM SATA 3 64MB 3.5" sabit disk (oyunlarım bu diske kurulu)
SSD: SanDisk Plus 120 GB.

Oyunlar kapandıktan sonra herhangi başka bir olay yaşanıyor mu?

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurar mısın?

DISM aracı ile hata olma ihtimaline karşı Windows'u onarın:

Sorun devam ederse DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip yeniden kurun.

Sağolun deneyeceğim.

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurar mısın?

Maalesef halen aynı hatayı alıyorum :( bu arada söylemeyi unuttum kusura bakmayın birkaç gün önce RDR 2 oynarken oyunda belirli bir kısımdan itibaren grafiğin eksik yüklendiğini görüp SS aldım, fotodaki gibi. Başka oyunda da atma oluyordu fakat böylesi ilk defa başıma geldi. Daha sonra menüye gitmek için ESC'ye bastığımda oyun kitlendi, menüdeki seçenekler yüklenmedi, fakat oyunda kapanmadı. Kontrolle kapattıktan sonra tekrar defalarca oyuna girmeye çalıştığımda ana menüye girdi fakat yükleme ekranında hep takılı kaldı. Steam'den doğrulama yaptım ve oyun dosyalarında eksik çıktı. Mod filan da kullanmamıştım.. Dosyaları indirdiğimde oyuna girdi ama halen oyundan atma devam ediyor. Ağzı olsa da söylese keşke, sorun neredeyse. Aslında atma sorununu çoğu oyunda yaşamıyorum. Sadece bu oyunlarda başıma geldi The Witcher 3, RDR 2, Assassin's Creed Syndicate.
20210728182421_1.jpg

Son düzenleme:
"...birkaç gün önce RDR 2 oynarken oyunda belirli bir kısımdan itibaren grafiğin eksik yüklendiğini görüp SS aldım, fotodaki gibi. Başka oyunda da atma oluyordu fakat böylesi ilk defa başıma geldi. Daha sonra menüye gitmek için ESC'ye bastığımda oyun kitlendi, menüdeki seçenekler yüklenmedi, fakat oyunda kapanmadı. Kontrolle kapattıktan sonra tekrar defalarca oyuna girmeye çalıştığımda ana menüye girdi fakat yükleme ekranında hep takılı kaldı. Steam'den doğrulama yaptım ve oyun dosyalarında eksik çıktı..."
Bu dedikleriniz daha çok bir disk arızasına benziyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı