GTX 1660S'den RTX'e geçilmeli mi?

dragons

Hectopat
Katılım
8 Kasım 2020
Mesajlar
78
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, iftar sonrası tartışabileceğimiz bir konu amacıyla başlatıyorum konuyu.

GTX 1660S'e sahibim işten geldikten sonra kafa dağıtma amaçlı aktif olarak oyun oynayan birisiyim, Online'da daha fazla aktifim. GTAV RP, r6s VS.
bunun yanında bir de hikayeli oyunlara yoğunlaşıyorum, beyond Two Souls, Detroit, Dying Light 2, Witcher Vs.
konuyu uzatmadan başlayayım, uzun süredir yani nereden baksak 2 yıl olacak 1660S kullanıcısıyım ve memnunum beni üzmedi bu zamanlara kadar. Monitör arayışımla birlikte kafamda bu ekran kartı hikayeli oyunlar veya Online oyunlar olsun 4K çözünürlükte oynatır mı? Red Dead 2 gibi. Bunun için RTX'e geçmeli miyim? Bugün konular arasında gezerken RTX 3070 Ti'ın uygun bir fiyat olduğunu gördüm ve kafamda soru işaretleri çıktı. Sizin görüşleriniz neler? 1660S 4K'nın üstesinden gelebilir mi? Yükseltmeli miyim? RTX performansı ne değiştirir? Kısaca RTX'in faydaları, zararları nelerdir sizin düşüncelerinizi alabilirim benim için de iyi olur. İyi akşamlar.
 
Bana kalırsa ben değiştirmeyi düşünmezdim 4K yerine 1080p oynarım. Bu ekran kartı sizi bir 4 yıl götürür. Ama illa değiştirecekseniz buunu satıp son model almanızı öneririm.

Kardeşimin laptopunda sorunlar çıkması nedeniyle bendeki 1660S ile ona eski işlemcim ve anakartımı kullanarak setup kuracağımdan dolayı alacağım. Almışken iyi alalım kafasındayız.
 
GTA 5'in FPS olarak basit oyun olduğunu düşünüyorum, RDR2 gibi oyunlarda en yüksek 4K'larda patlamayalım sorun yok :D

Hocam bunu internetten araştırarak hangi ekran kartı hangi oyunda hangi çözünürlükte kaç FPS alıyor karşılaştırmasını sağlayabilirsin. Bu sayede kafanda hangi ekran kartını seçeceğin canlanmış olur. Baktığım kadarıyla RTX 3070 Tİ full ayarlarda 4k da RDR'2 de 58 fps alırken RTX 3080 aynı ayarlarda 68 fps alıyor. Parası bizden çıkmayacağı için senin tercihine kalıyor.
 
RTX 3070 Ti işinizi görür.

Hocam bunu internetten araştırarak hangi ekran kartı hangi oyunda hangi çözünürlükte kaç FPS alıyor karşılaştırmasını sağlayabilirsin. Bu sayede kafanda hangi ekran kartını seçeceğin canlanmış olur. Baktığım kadarıyla RTX 3070 Ti Full ayarlarda 4K da RDR'2 de 58 FPS alırken RTX 3080 aynı ayarlarda 68 FPS alıyor. Parası bizden çıkmayacağı için senin tercihine kalıyor.

Teşekkürler tüm bilgiler için, 3070 Ti'a yöneleceğim. İyi akşamlar dilerim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı