GTX 1660Ti Fiyatına Değer mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522193036
Merhaba. Yeni sistem alacağım. Aklımdaki sistem Hypnotic 2680'di. 16GB yapıp gerekli değiştirmeleri yapınca
R5 2600 + RX 590 16 GB RAM + SSD + HDD + Carbide Spec 05 ile 4300TL civarı ediyor.

Ama RX 590 çok güç çekiyor biliyorsunuz. Ben de PCH Lord [PC Hocası] | R5 2600 ASUS Ph GTX 1660 Ti O6G 8GB DDR4 480GB SSD Gaming Bilgisayar - incehesap.com konusunda kararsız kaldım. SSD'yi Toshiba yapıp HDD ekleyince 4537TL oluyor. GTX 1660Ti RX 590'dan daha iyi ama aradaki farka değer mi?

Kısa zamanda belki hayır ama uzun zamanda çekilen elektrik farkından zararı kapatmış olmuyor muyum?

RX590 GTX 1660'ın rakibidir. 1660Ti 2K segmentinden bir önceki kart diye biliyorum. Yani o kart en yüksek 1080P odaklı kart. Aradaki fiyat farkına değecektir. Tek sıkıntısı 6GB VRAM'i var ve o sistemde 8 GB RAM var. 16 GB yaparsan daha güzel sonuçlar elde edersin.

RX590 GTX 1660'ın rakibidir. 1660Ti 2K segmentinden bir önceki kart diye biliyorum. Yani o kart en yüksek 1080P odaklı kart. Aradaki fiyat farkına değecektir. Tek sıkıntısı 6GB VRAM'i var ve o sistemde 8 GB RAM var. 16 GB yaparsan daha güzel sonuçlar elde edersin.
RAM 16 hali 4537TL ediyor belirtmeyi unutmuşum. 6GB VRAM benim için sorun teşkil edecek bir değer değil sanırım?

RAM 16 hali 4537TL ediyor belirtmeyi unutmuşum. 6GB VRAM benim için sorun teşkil edecek bir değer değil sanırım?
Açıkçası o kadar da fark olmaz VRAM'den dolayı. 8GB VRAM isteyen oyunlarda kısa süreli FPS drop yaşarsınız büyük ihtimalle. VRAM konusunda benim de büyük şüphelerim var. Ama yerinizde olsam yine de 1660Ti alırdım kesinlikle. RX590 RX serisinin en gereksiz kartı.

1660 Ti kullanıyorum, almanıza değecektir. İncelemeler, karşılaştırmalar ve forumdaki konular da bunu onaylıyor. Ancak RX 590 da iyidir. Bu işler bütçeye bakıyor nihayetinde. Güç çekme konusunda haklı olabilirsiniz ama çok uzun süreler kullanılmayacaksa problem yapmayacaktır bence.

Bu arada attığınız PCH Lord sisteminde bulunan ekran kartında tek fan mevcut. Tamamen giriş seviyesi bir ekran kartı, sonuçta 1660 Ti ancak ısınma gibi problemler oluşabilir.

1660 Ti kullanıyorum, almanıza değecektir. İncelemeler, karşılaştırmalar ve forumdaki konular da bunu onaylıyor. Ancak RX 590 da iyidir. Bu işler bütçeye bakıyor nihayetinde. Güç çekme konusunda haklı olabilirsiniz ama çok uzun süreler kullanılmayacaksa problem yapmayacaktır bence.

Bu arada attığınız PCH Lord sisteminde bulunan ekran kartında tek fan mevcut. Tamamen giriş seviyesi bir ekran kartı, sonuçta 1660 Ti ancak ısınma gibi problemler oluşabilir.
Bu kartın ısınma sorunundan şüphe edip bir sürü inceleme izledim. Ve kayda değer bir fark olmadığını gördüm diğer modellerle.
Asus Phoenix modelinin ısınma sorunu var.

Bu sistemde Palit GTX 1660 Ti Dual yükseltmesi yapabilirsiniz. Soğutması Phoenix modelinden çok daha iyi. GPU+HDD+RAM yükseltmesi yapınca 4455 TL yapıyor.
Ek olarak kasayı değiştiğimde 4500 yapıyor yine iyi ama Teknobiyotik gibi leş bir firmadan alışveriş yapmak istemiyorum.

2k ve altına alınır 1660ti. 60ti gddr6 ve yeni bi kart yeni mimari ve teknolojinin meyvesini yiyor. 1660 öyle değiş mesela gddr5x ama 60ti tam olarak rtx kartların aynısı tek farkı rtx yok ve fazla kırpılmış.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı