GTX 1660Ti Fiyatına Değer mi?

Ben 1660Ti Ventus OC modelini kullanıyorum. Giriş seviyesi olmasına rağmen önceden de söylemişimdir 65 dereceyi geçmedi. O yüzden soğutma konusunu dert etme ama şöyle bir şey var benim odam o kadar güneş görmüyor ve kasamda 3 adet ön 1 adet egzoz fan var. Yani bence soğutmayı çok önemseme bütçene uygun olanı al. (Adana Urfa tarzı bir yerdeysen bilemem sıcaklık konusunda.)
Aynı kartı Aero-800 kasa ile kullanıyorum (Yaşadığım yer Eskişehir) ama 75-76 dereceyi görüyorum. Özel bir fan ayarı mı yaptınız?

Yok Konyadayım. 2 ön 1 egzoz takacağım muhtemelen kasaya. İnternetteki testlerde kart 85 dereceyi görünce bi çekindim Phoenix modelinden.
1660 Ti alınabilecek bir kart ama Phoenix TUF ve DUAL modellerinden uzak durun. Daha fazla güç çeken 590 bile bu üç modelden çok daha serin çalışır. Kaliteli soğutmaya sahip olan bir model alın sıkıntı çekmeyin sonra.

Aynı kartı Aero-800 kasa ile kullanıyorum (Yaşadığım yer Eskişehir) ama 75-76 dereceyi görüyorum. Özel bir fan ayarı mı yaptınız?
Aslında yapmadım ama evimiz pek sıcak olmuyor sanırım onunla alakalı. Bir de kasamın önü mesh sizin kasanıza birazdan bakacağım ama belki onun etkisi oluyordur.

Asus Phoenix modelinin ısınma sorunu var.

Bu sistemde Palit GTX 1660 Ti Dual yükseltmesi yapabilirsiniz. Soğutması Phoenix modelinden çok daha iyi. GPU+HDD+RAM yükseltmesi yapınca 4455 TL yapıyor.

Asus Phoenix modelini kullanıyorum kartın. Yaklaşık 1 ay oldu sistemi toplayalı. Boşu boşuna bütçe arttırıp çift fanlı modeline fazla para vermeyin değmez. Asus Phoenix sorunsuz bir kart.

Biraz garip olabilir ama RTX 2060 VENTUS 6G OC mu yoksa GTX 1660Ti mı sizce ?
2060'ı yeni bir teknolojiyle almış olacaksın, o yüzden 2060 derim.

Kolay kolay donanım değiştiren biri değilim GTX 660M ile 7.yılı deviriyoruz o yüzden almışken güzel alayım diyorum. Phoenix modeli 85 dereceleri buluyor bu yüzden ondan korkuyorum.
UserBenchmark: Nvidia GTX 1660-Ti vs RTX 2060 ben genelde uzun uzun test videoları izlemem, şu siteyi kullanırım ve söyleyebilirim ki günümüz oyunları dahil, gelecek oyunlarda da 2060'tan daha fazla verim alırsınız, kanımca. Dediğim gibi videolar izlemedim. Bu sitede %18 civarı daha iyi görünüyor. Sürücü geliştirmeleriyle bu aralık biraz daha yükselir bence. Yeni bir teknoloji barındırıyor 2060. Almışken onu almanız daha iyi bir seçenek olabilir. Bu arada darboğaz olur mu, olmaz mı, olur tabii ama ne kadar olur onlara da bakmanızı öneririm 2060 için.

Hocam tamam iyi diyorsunuz da bütçem kısıtlı ona en uygununu ayarlamaya çalışıyorum. 4600TL'yi geçemem.
Kafamda kurdum tamamen. Teknobiyotik P1 AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, RX590 8GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC bu sistemde (evet maalesef bu siteden alacağım) şöyle yükseltmeler yapacağım:
Capture.PNG

SSD olarak sorunsuz bir şey seçmek isterdim ama ne yazık ki seçeneklerde yok ve SSD'yi kaldıramıyorum.

Son düzenleme:
Eğer illa ki 1660 Ti ve iyi soğutmalı bir modelini istiyorsanız kesinlikle 4600 TL'yi geçiyor. 4600 TL ile de alabilirsiniz ancak ya indirimleri beklemelisiniz ya da soğutma olarak biraz daha düşük bir 1660 Ti almalısınız.

Sinerji, İncehesap, Teknobiyotik gibi yerlere baktım kimisinde sadece tek fanlı model seçiliyor kimisinde fiyat çok artıyor. Teknobiyotik hazır sistemlerinden bazıları sanırım indirimde oraya baktığımda daha hesaplı geldi bütçenize uygun sistemler var, arkadaşlar da yazmış hatta. Vatan'a da baktım ama iyi parçalarla 5000 TL'ye var hazır sistemler.

Aralarından en hesaplı Teknobiyotik'ten hazır sistem değiştirmek olacak gibi.

Ancak daha önce de dediğim gibi tavsiyem bütçeyi arttırma şansınız var ise 5000 TL'ye kadar iyi parçalar içeren güzel 1660 Ti'lı bir sistem toplanabilir bildiğiniz üzere. Ha olmaz diyorsanız, yapacak bir şey yok sağlık olsun. Bence 4600 TL bulunmuşken 5000'e kadar çıkarıp daha mutlu olacağınız bir sistem almak sağlıklı bir çözüme benziyor.

Son olarak GTX 1660'lı bir sistem alabilirsiniz, rakibi RX 590'dır, 1660 Ti ile elbet farkları vardır ama abartılı değildir, yine seçim size kalmış.

Ben de sistem alacağım zaman çok çok araştırdım pişman olmamak için o yüzden size bütçenizi arttırmanız konusunda biraz daha ısrarlı davrandım. Ancak 4600 TL ve civarına alacağınız bilgisayarda illa ki bir sorun olacak (SSD tarafında) diye bir kaide yok. Biraz da şans işi maalesef bu teknoloji.

Eğer illa ki 1660 Ti ve iyi soğutmalı bir modelini istiyorsanız kesinlikle 4600 TL'yi geçiyor. 4600 TL ile de alabilirsiniz ancak ya indirimleri beklemelisiniz ya da soğutma olarak biraz daha düşük bir 1660 Ti almalısınız.

Sinerji, İncehesap, Teknobiyotik gibi yerlere baktım kimisinde sadece tek fanlı model seçiliyor kimisinde fiyat çok artıyor. Teknobiyotik hazır sistemlerinden bazıları sanırım indirimde oraya baktığımda daha hesaplı geldi bütçenize uygun sistemler var, arkadaşlar da yazmış hatta. Vatan'a da baktım ama iyi parçalarla 5000 TL'ye var hazır sistemler.

Aralarından en hesaplı Teknobiyotik'ten hazır sistem değiştirmek olacak gibi.

Ancak daha önce de dediğim gibi tavsiyem bütçeyi arttırma şansınız var ise 5000 TL'ye kadar iyi parçalar içeren güzel 1660 Ti'lı bir sistem toplanabilir bildiğiniz üzere. Ha olmaz diyorsanız, yapacak bir şey yok sağlık olsun. Bence 4600 TL bulunmuşken 5000'e kadar çıkarıp daha mutlu olacağınız bir sistem almak sağlıklı bir çözüme benziyor.

Son olarak GTX 1660'lı bir sistem alabilirsiniz, rakibi RX 590'dır, 1660 Ti ile elbet farkları vardır ama abartılı değildir, yine seçim size kalmış.

Ben de sistem alacağım zaman çok çok araştırdım pişman olmamak için o yüzden size bütçenizi arttırmanız konusunda biraz daha ısrarlı davrandım. Ancak 4600 TL ve civarına alacağınız bilgisayarda illa ki bir sorun olacak (SSD tarafında) diye bir kaide yok. Biraz da şans işi maalesef bu teknoloji.
Hocam en son attığım mesajdaki sistem iyi sanırım ya. Palit Dual'in soğutması başarılı 3-4 tane incelemesini izledim ve sıcaklıkları gayet iyi. Yükselttiğim parçaları da kaliteli olanları seçtim. Tek korkum SSD. Onu da mağazaya yazdım değiştirmezlerse de dursun artık bir süre idare ederse beni sorun yok. Sonrasında 860 EVO'ya geçiş yaparım.

Evet o sistem diğerlerinin arasında en uygun olanı. Palit eski bir marka zaten başarılı bu konuda en azından Asus'un giriş-orta sınıf soğutmalarından iyi. Acelen varsa ve bütçe kısıtlıysa o sistem alınabilir sonrasında dediğin gibi gerekli olursa parçaları güncelleyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı