GTX 260 sistemde tüm oyunlarda FPS düşüşü

Dethron

Centipat
Daha fazla  
Evet başlıkta da gördüğünüz gibi arkadaşlar bilgisayarda hiçbir şey yapmamama rağmen dün CS:GO'da 200-300 FPS, Minecraft'da 500 FPS almama rağmen bugün okuldan eve geldiğimde oyunlarda Minecraft 100FPS'in üstüne çıkmıyordu belki sorun Minecraft'tadır diye CS:GO'ya girdim orada da anamenüde bile 30FPS alıyordu. Roblox/Zula gibi çok düşük sistem isteyen oyunlarda bile FPS 10-40 arasında gidip geliyor. Buna bir çözüm var mı?

Not: Ekran kartı sürücüsü güncel, toz temizliği yaptım, termal macunu 3 ay önce değiştirdim, arka planda bir tek Discord açık, Discord'u kapatıp tekrar denedim ama sadece 2-3 FPS oynama yaptı.

İşlemci sıcaklığı: CS:GO'da 60-70 derece, Minecraft'da 50-60 derece, Roblox'da 80-85 derece, Zula'da 50 derece.
Ekran kartı sıcaklığı: CS:GO'da 70 derece, Minecraft'da 63 derece, Roblox'da 57 derece, Zula'da 60 derece.
RAM: 12 GB.
İşlemci: i7 930.
Ekran kartı: ASUS GTX260, düşük ayarlarda 80 FPS GTA V oynatıyor.

Evet başlıkta da gördüğünüz gibi arkadaşlar bilgisayarda hiçbir şey yapmamama rağmen dün CS:GO'da 200-300 FPS, Minecraft'da 500 FPS almama rağmen bugün okuldan eve geldiğimde oyunlarda Minecraft 100FPS'in üstüne çıkmıyordu belki sorun Minecraft'tadır diye CS:GO'ya girdim orada da anamenüde bile 30FPS alıyordu. Roblox/Zula gibi çok düşük sistem isteyen oyunlarda bile FPS 10-40 arasında gidip geliyor. Buna bir çözüm var mı?

Not: Ekran kartı sürücüsü güncel, toz temizliği yaptım, termal macunu 3 ay önce değiştirdim, arka planda bir tek Discord açık, Discord'u kapatıp tekrar denedim ama sadece 2-3 FPS oynama yaptı.

İşlemci sıcaklığı: CS:GO'da 60-70 derece, Minecraft'da 50-60 derece, Roblox'da 80-85 derece, Zula'da 50 derece.
Ekran kartı sıcaklığı: CS:GO'da 70 derece, Minecraft'da 63 derece, Roblox'da 57 derece, Zula'da 60 derece.
RAM: 12 GB.
İşlemci: i7 930.
Ekran kartı: ASUS GTX260, düşük ayarlarda 80 FPS GTA V oynatıyor.
İşlemci Throttle oluyor diye düşünüyorum. Ama neden Throttle olabileceğini kestiremiyorum. Sebebi ise sıcaklıkların sorun olmaması ve diğer sorunların ise genelde hep olması gerekmesi vesilesiyle. İşlemci Throttle oluyor olabilir ama ilk diğer arkadaşların diyeceği şeye bak. Son çare bir bakarız Throttle oluyor mu diye.

Bu arada bir şey fark ettim normalde oyun oynarken ekran kartı ve işlemci kullanımı %80-%100 arasında gezerdi şimdi oyundayken ekran kartı %25 işlemci %30 kullanıyor.

Şu an Roblox'da bile 46FPS arkada hiçbir uygulama açık değil, oyun ayarları en düşükte.

Dosya Ekleri

• rblx.PNG
    rblx.PNG
    91,4 KB · Görüntüleme: 54
Belki güncelleme gelmiştir Windows'a. Bana güncelleme gelince PC deliriyor. Ya da PC hızlandırma videoları izleyin.

Videodaki çözümlerin hiçbiri işe yaramadı en fazla 3-5FPS arttırıyor, güncellemem yok şu anda. Ve sorun şu ki düne kadar hiçbir sorun yoktu Roblox'da bile 60+ FPS'den düşmezdi arada FPS unlocker açardım 100-200FPS görürdüm şimdi bir 5dk 40-50'de geziyor sonra 20-30'lara düşüyor.

Videodaki çözümlerin hiçbiri işe yaramadı en fazla 3-5FPS arttırıyor, güncellemem yok şu anda. Ve sorun şu ki düne kadar hiçbir sorun yoktu Roblox'da bile 60+ FPS'den düşmezdi arada FPS unlocker açardım 100-200FPS görürdüm şimdi bir 5dk 40-50'de geziyor sonra 20-30'lara düşüyor.

Ekran kartı driverını DDU ile kaldırıp tekrar yükleyin.

Artı -1 Eksi
İşlemci frekansı nedir? Turbo Boost'u kapatmış olabilir misiniz? Şu an aktif olan güç planında "Plan Ayarlarını Değiştir'e gelin.
1631131747905.png

Şuradan varsayılan'a yükle'ye basın. Ekran kartları stabil donanımlardır. İşlemci ise stabil bir donanım değildir. Deneyin lütfen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı