GTX 460 ısınma ve ekranın gitmesi

Mehmetcan37

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar ekran kartimdan muzdaribim. Yakin bi arkadasimdan cuzi bi paraya GTX 460 aldim. Termal macunu yeniledim guzel temizledim sisteme bagliyorum test etme aşamasında kapaniyor ekran bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Power Supply yeni aldim 800 Watt yetersiz gelmez sanmiyorum. İsi degerlerine baktim test aşamasında ekran karti 102 dereceye geldiginde kapaniyor. Bir dokundum ekran karti alev alacak. Şimdi sorunumu nasil çözebilirim? Yardimlara onerilere acigim iade edemiyorum kucuk bi meblag ayip olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu bende yaşıyorum. Bu aralar bayağı azaldı ama nadiren de olsa yapıyor. Hayır prizden tutun ram testine, HDD testine kadar her şeyi denedim ama hala bir çözüm bulamadım DVI kablomu değiştirdim yine olmadı artık bende bıraktım kendi haline. Ama sizin sorununuz ısında kaynaklı büyük bir ihtimalle, eğer garantisi devam ediyorsa garantiye yollayın diyeceğim ama eski bir kart galiba. Bence iade etme şansınız varsa arkadaşınıza geri verin derim uğraşmayın hiç.

Tekrar tekrar söktüm temizledim. Ekran karti birden isiniyor internette gezinsen 80 derece oluyor, sebebi nedir?

Donuyor, hem de baya hizli ve sesli. Temizledim, yagladim. Sistem acikta masa uzerine kurulu, fan hizini yuzde yuze cikardim, yine de 95 derecenin altina dusmedi.

Benim eski ati radeon 4650 vardı gta5 yükleyip yakmıştım sonra tamir olur dediler yaptırdım. Sanırım dirençler değişti daha sonra boşta dahi 80° idi. 2 ay sonra film izlerken yanmıştı. Sizin kartınızda böyle bir işlem görmüş olabilir.

Tesekkurler, herkese yardim icin sorunu çözdüm kendim araştırarak, Çip'in üzerindeki muhaza oluyormuş ısıtarak açtım onu içersinde macunu kurumus bölüm var orasini temizledim.Tekrar topladim oldu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı