GTX 560 ve i7 4790K

Oyun içinde i7 aşırı kaçıcaktır. İ5 bir işlemci , gtx960 ve anakartı da aşırıya kaçmadan alırsan çok daha güzel olur. Konuyu görünce birisi trollüyor sandım gerçekten :DD İ7 ile gtx560 nasıl diye düşünmeden edemedim. Sen elindeki bileşenleri - sahip olduğun - ve bütçeni söylersen elimizden geldiği kadar yardım ederiz. Mesela bende HDD vardı ayrıyeten almadım :)

Uzun vadeli kullanmak istiyorsan i7 4790k tercih et. Madem i5 4460 oyunlarda yetiyor, neden i7 4790k alıyoruz; enayi miyiz biz? 2-3 sene sonra değiştiririm diyorsan i5, 5-6 yıl kullanacağım diyorsan i7 al. O ekran kartının yetersiz olduğu zaten belirtildi, eline para geçince GTX970 ya da GTX980 alırsın ve keyfine bakarsın. İyi geceler.

@Barış ÖZER Estağfurullah efenim enayi değilsiniz :)) Benim söylemek istediğim Anakart ve İşlemciyi düşürerek daha güzel bir ekran kartı almasıydı. O kart ile olucak iş değil :) Bütçesi belirli bir yere kadardır diye düşündüm o nedenle böyle bir yorumda bulundum. Yanlış anlaşılmak istemem hayırlı geceler :)

GTX 560 eski bir kart. Fotoğraftaki sistemde ekran kartı bile yok ve anakarta çok yüklenmişsiniz. Technopat'ın sitesinden aldığım sistem buyrun ;
MSI H97 PC Mate Anakart
Intel Core i5 4460 İşlemci
ASUS GTX960 ROG STRIX Ekran kartı
8 GB HyperX Savage RED Kit RAM
WD 3.5″ 1TB Caviar Blue Depolama
Cooler Master N400 NSE-400-KKA600-N 600W Kasa
Kasaya dahil 600W Güç kaynağı
ASUS 21.5″ VS228NE Monitör
Aynı sistemde kasayı xigmatek asgard pro yaptım birde ekran kartını msi ile değiştirdim. Temmuzun 11inde alıyorum inşAllah.

GTX 560 eski bir kart. Fotoğraftaki sistemde ekran kartı bile yok ve anakarta çok yüklenmişsiniz. Technopat'ın sitesinden aldığım sistem buyrun ;
MSI H97 PC Mate Anakart
Intel Core i5 4460 İşlemci
ASUS GTX960 ROG STRIX Ekran kartı
8 GB HyperX Savage RED Kit RAM
WD 3.5″ 1TB Caviar Blue Depolama
Cooler Master N400 NSE-400-KKA600-N 600W Kasa
Kasaya dahil 600W Güç kaynağı
ASUS 21.5″ VS228NE Monitör
Sistemden memnun musunuz? Oyun performansı nasıl?

Kesinlikle herhangi bir şahısa konuşmuyorum, forumun genelinde bu muhabbet dönüyor, onun için yazma gereksinimi duydum. Malum teknolojiyi durdurmak imkansız, mecbur ayak uydurmak zorundayız. Arkadaş GTX560 almış ama bu oyun oynayamaz anlamına gelmiyor, güncel oyunları 720p'de, hatta 1080p'de bile oynayabilen bir karta sahip kendisi. O kartı satıp i5 işlemci alsa bile, o bütçeyle tercih edebileceği en iyi kart GTX960 olacaktır. Ben de i7 4790k alıp 6 sene derdi tasası olmadan kullanmasını, daha sonra eline geçen parayla piyasadaki güçlü kartlardan birini tercih etmesini önerdim. i5 4460 önerilmesinin sebebi ucuz,4 çekirdekli ve günümüz oyunları için yeterli olmasıdır ancak bugün var yarın yok, almışken iyisini almak daha mantıklı geliyor bana göre. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, benim düşüncelerim bu şekilde ve diğer görüşlere saygım sonsuzdur.

Son düzenleme:
Saygı bizden teşekkür ederim değerli yorumunuz için :) GTX960 ile i5 4460 arkadaşı belirli sene götürecektir. Ama tabi İ7 alıp ileride alabilirse daha güzel olur. Ama o zamana kadar ne yapacak onu düşünerekte yorum yaptım :) Yani bir süre i5 4460 + gtx960 mı yoksa uzun bir süre i7 4790k + gtx560 ve sonrasında daha iyi bir kart mı. Bu arada 590 değil 560 :) Biz ne dersek diyelim seçim arkadaşa kalmış durumda. Tekrardan teşekkürler değerli yorumunuz için :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı