GTX 660 mı HD 7870 mi?

oguzbilen

Hectopat
Geçen bir araştırma yaptım, bir dergide ekran kartı sıralaması yapmışlar Nvidia gtx660, amd hd7870'den daha iyi performans sağlıyor diye. Fakat ben MSI hd7870 frozr alıcaktım. Araştırma sonuçlarına baktığımda kararım değişti. MSI gtx 660 frozr alayım dedim fakat bi kaç forma da baktım amd hd7870 daha iyi dediler, kararsız kaldım. Sizce hangisini almalıyım ? Şimdiden teşekkürler

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Fakat GTX 660'daki Bit sayısı 192. HD 7870'de 256. Arasındaki bit sayısı neyi etkiler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Peki sistemim (Anakart ASUS P5G41C-MLX, işlemcim Intel Core 2 Quad Q8200, RAM Kingston 4 GB 1333 MHz, power Gigabyte odin 470 Watt) Sizce yerli olur mu GTX 660 ekran kartı için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam yük altında belki sorun çıkartabilir. 600 W +80P sertifikalı bir PSU tercih etmen çok daha yararına olacaktır.
Takarsın, çalışır ama olacak olan sonradan olur. Sistemi uzun vadede kullanacaksan PSU'ya bir el atman gerekebilir.

Bendeki teknik veriler, 7870 in %46 lık bir pixel doldurma üstünlüğü (render kapasitesi) olduğunu belirtmektedir. Bununla beraber GTX660'ın ise %28 lik bir text doldurma özelliği göze çarpmaktadır.
Bu değerler kullanıcı tarafından kullanım özelliklerine göre tercih edeceği değerler olsa da, ATI firmasının günümüze kadar süre gelmiş bir sürücü sorunlarının olduğu da bir gerçektir. Son birkaç yıllık gelişmeleri test etmediğim için ATI firmasının sürücüler konusunda neler yapmış olduğunu da test etmiş değilim.
NVidia firması ise, uyumlu sürücüleri ve müşteri desteği ile gerçekten iyi yerdedir.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Fakat GTX 660'daki Bit sayısı 192. HD 7870'de 256. Arasındaki bit sayısı neyi etkiler?
GeForce GTX 660 vs Radeon HD 7870 – Performance Comparison Benchmarks @ Hardware Compare
AnandTech | The NVIDIA GeForce GTX 660 Review: GK106 Fills Out The Kepler Family
2.Verdiğim test sayfasında ileri ileri giderek diğer oyunlardaki performansları da Görebilirsin.
Kısaca 7870 daha İyi.

- - - Güncellendi - - -

Bendeki teknik veriler, 7870 in %46 lık bir pixel doldurma üstünlüğü (render kapasitesi) olduğunu belirtmektedir. Bununla beraber GTX660'ın ise %28 lik bir text doldurma özelliği göze çarpmaktadır.
Bu değerler kullanıcı tarafından kullanım özelliklerine göre tercih edeceği değerler olsa da, ATI firmasının günümüze kadar süre gelmiş bir sürücü sorunlarının olduğu da bir gerçektir. Son birkaç yıllık gelişmeleri test etmediğim için ATI firmasının sürücüler konusunda neler yapmış olduğunu da test etmiş değilim.
NVidia firması ise, uyumlu sürücüleri ve müşteri desteği ile gerçekten iyi yerdedir.
https://forums.geforce.com/default/topic/524011/gtx-660-ti-from-sleep-problem-is-it-the-same-/
http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1751423&mpage=1
Uyumlu sürücü Böyle mi olur :) Ati firmasının sürücü arızalı olduğunu söyleyen bilgisayar kullanımından (usta ise) şüphe duyması gerekli çünkü Ati'nin driver konusunda bir sorunu yok eski kartlarda da geçerli çünkü driveri doğru yerden indirmeyenlerden Kaynaklı o problemler ati sitesinden çoğu kişi indiriyor, ancak orjinali üretici sitesinden indirmektir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı