GTX 750 Ti durma sorunu

rattlepatted

Hectopat
Daha fazla  
2-3 ay önce bir bilgisayar topladım. Yaklaşık 1-1.5 ay önceye kadar sorunsuz bir şekilde istediğim şekilde oyun oynarken birden sorun yaratmaya başladı. Ekran kartım GTX 750 Ti. Ben çoğunlukla GTA San Andreas oynadığım için oyunda çok problem çıkmıyor. Ama daha yeni oyunlara girdikten yaklaşık 10 dakika sonra ekran kartı duruyor, bazen oyundan atıyor bazen de direk bilgisayar öylece donuyor. Sonrasında bilgisayarı açmak istediğimde açılmıyor, ekran kartını onboarda takınca açılıyor. Bir süre sonra (bu 1-2 saat oluyor 6-7 saat oluyor) kabloyu ekran kartına takıp açınca ekran kartı çalışıyor. Ancak bir oyuna girersem yine aynı sorunla karşılaşıyorum. 1.5 ay önce istediğim oyunu istediğim kadar oynarken şimdi Witcher 2'de bile bu problemi yaşamak beni üzüyor. Anakartımın ses girişi problemli olduğu için ses kartı takıyorum. Anakartta arızalar mevcut. İnternette çözüm yollarını denedim ama düzgün bir çözüm yoluna ulaşamadım. Sorunum hala devam ediyor hatta bunu yazıyorken onboard ekran kartından yazıyorum.

Sistemim:
ASUS P5G41T-M LX V2
Intel(R) Xeon(R) CPU E5450 @ 3.00GHz
2x 2GB ram
1 tb seagate hdd
GTX 750 Ti 2GB 128 bit

Son düzenleme:
Benim aklıma nedense PSU sorunlu olabilir gibi geldi. PSU'nuz nedir? Kaliteli bir marka da olsa zamanla eskiyen PSU'lar verimliliği düşüyor yani daha az W vermeye başlıyor.
Kasanın 500w güç kaynağı. kasa aerocool cs1102.

Xeon uyumlu modlanmış bios kurulumu yapmış mıydın ?
Hayır yapmadım, daha önce duymamıştım.

Mevcut ekran kartınızın marka model bilgisini de belirtin. Ayrıca O.C. yapıyor musunuz ?
Ekran kartını maalesef Çin'den aldım. Graphicsplayer markası. Ayrıca overclock yapmadım.

Kasanın 500w güç kaynağı. kasa aerocool cs1102.

Ekran kartını maalesef Çin'den aldım. Graphicsplayer markası. Ayrıca overclock yapmadım.
Normalden daha düşük frekanslarda çalışma ihtimali var. Bu markanın (en azından marka olduğunu düşünüyorum) daha önceden iyi olduğuna dair bir şey duymadım. Farklı çipseti modlayarak 750 Ti adı altında satmış olabilirler.

Öncelikle temelden başlayalım. DDU ile sürücüyü tamamen kaldırıp tekrardan temiz kurulum yapın. Sorunun devam etmesi durumunda farklı çözüm yollarına geçelim.

Normalden daha düşük frekanslarda çalışma ihtimali var. Bu markanın (en azından marka olduğunu düşünüyorum) daha önceden iyi olduğuna dair bir şey duymadım. Farklı çipseti modlayarak 750 Ti adı altında satmış olabilirler.

Öncelikle temelden başlayalım. DDU ile sürücüyü tamamen kaldırıp tekrardan temiz kurulum yapın. Sorunun devam etmesi durumunda farklı çözüm yollarına geçelim.
Hocam konuya hakim olmadığınız için gereksiz yorum yapmayın.
Hocam anakart marka ve modeline göre içerisine 771 pin xeon microcode ilave edilmiş bios kurmaz isen ekran kartı görüntü kesmez direkt işlemci anakart tarafından düzgün tanınmadığı için işlemciyi kapatıyor. Kısaca işlemci tanınmadığı için kuzey köprüsü ile olan ilişkisini binen yük yüzünden kesince haliyle donma veya kapanma gibi durumlar yaşatır. Bu linkten xeon modlu bios indirip güncelleyebilirsin.

Son düzenleme:
Hocam konuya hakim olmadığınız için gereksiz yorum yapmayın.

Hocam anakart marka ve modeline göre içerisine 771 pin xeon microcode ilave edilmiş bios kurmaz isen ekran kartı görüntü kesmez direkt işlemci anakart tarafından düzgün tanınmadığı için işlemciyi kapatıyor. Kısaca işlemci tanınmadığı için kuzey köprüsü ile olan ilişkisini binen yük yüzünden kesince haliyle donma veya kapanma gibi durumlar yaşatır. Bu linkten xeon modlu bios indirip güncelleyebilirsin.
Kusura bakmayın ancak buna siz karar veremezsiniz. Bana kalırsa siz gereksiz yorum yaparak ortamı kızıştırmayın.
Egonuzu tatmin etmek için farklı platformlara yönelebilirsiniz. Sosyal'in yardımlaşma ortamını bozmaya hakkınız yok. Kolay gelsin.

@rattlepatted Sorunu çözdünüz mü? Mevcut durum nedir ?

Kusura bakmayın ancak buna siz karar veremezsiniz. Bana kalırsa siz gereksiz yorum yaparak ortamı kızıştırmayın.
Egonuzu tatmin etmek için farklı platformlara yönelebilirsiniz. Sosyal'in yardımlaşma ortamını bozmaya hakkınız yok. Kolay gelsin.
Hocam bu kadar laf etmektense biraz araştırmacı olsaydınız konuyla alakası olmayan yorum yapmazdınız. Beni yanlış anlamayın lütfen. Bu gibi benzer konulara yapılan yorumlarda genelde DDU kullanarak driver temizleme yönteminden bahsettikleri için çözüm odaklı yorum görmek çok zor oluyor.

Hocam bu kadar laf etmektense biraz araştırmacı olsaydınız konuyla alakası olmayan yorum yapmazdınız. Beni yanlış anlamayın lütfen. Bu gibi benzer konulara yapılan yorumlarda genelde DDU kullanarak driver temizleme yönteminden bahsettikleri için çözüm odaklı yorum görmek çok zor oluyor.
Orada da bahsettiğim gibi soruna en tabandan yaklaşıyorum. Bu tarz durumlarda bazen sürücüler hatalı kurulabiliyor, bilinmeyen markaların modlanmış BIOS'ları yüzünden kartlar görüntü veremeyebiliyor. En temelden başlayarak sürücü temizliği denemek istedim. Zaten sorunun çözülmemesi durumunda diğer çözüm yollarına geçeceğiz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı