Merhaba arkadaşlar bugün sizlere çok değişik bir sorunum var. Başlıkta da belirttiğim gibi bir arkadaşım ECS H61H2-M17 (versiyon 1) anakartında RAM slotu bozulduğu ve bu yüzden anakartın çalışmadığını, RAM'lerin birini çıkarınca bilgisayarın çalıştığını söyledi ama bunu bana detaylı anlatmadı. 2 gün önce kartı test etme imkanı buldum her slota tek tek RAM takarak denedim. RAM slotlarında bir sorun olmadığını gördüm çünkü 1 tane de taksam 2 tane de RAM taksam HDD olmadığı için direk beni BIOS'a atıyor ve BIOS'da da taktığım RAM'lerin bellek miktarı ve frekansını gösteriyor.
Asıl sorunum sizlere şu; slotlarda bir sıkıntı olmadığını düşündükten sonra görüntü kablosunu anakarttan çıkarıp kendi ekran kartıma takmak istedim (GTX 750 Ti) ve ekran kartı taktığımda bilgisayar hiçbir şekilde start almadı. Başka bir ekran kartı denedim (HD 4650) ve onda da start almadı. Yarın yine kartın durumuna bakmak için elime monitör geçecek bu durumda sizlerden yardım almak istiyorum bazılarınız BIOS'da görüntü ayarı onboard dadır gibisine şeyler yazmış lakin ben pek anlamadım yarın birçok şey deneyeceğim bu yüzden sizlerden sorunun nelerden kaynaklanacağını öğrenmek istiyorum çünkü Babam'da bu işlere biraz yatkın ve anakartın referans noktalarında bile sorun olabileceğini söyledi
Eklemeyi unuttum kusura bakmayın sistemi uzay montaj olarak tahta bir parçanın üzerinde kullandım altına ne olur ne olmaz diye de anakartların kutusundan çıkan statik elektrik önleyici ambalajlardan koydum statik elektriği nası çıkarabilirim söylerseniz deneyeyim
Hocam 1-2 Ay önce GTX 750 Ti sıkıntısız çalışıyordu birden oldu bu durum başka bilgisayara da taktım GTX 750 Ti ı bi sorunu yok kartın
Hocam şimdilik başka bir anakart yok sorun düzelmezse yeni bir tane alıcaz gibi görünüyor
Durum farklıymış yeni konu açıyorum