PCI-E x16 soketi bulunmakta, ancak anakartının pcı versiyonu 2.0, ekran kartı 3.0'ı desteklemektedir. Eğer doğru hatırlıyorsam açar, ancak tam performans sağlayamazsınız. Araştırıp en kısa sürede cevaplamaya çalışacağım.
Bu nedir?
Ayrıca bir internet kafeci ile görüştüm. 400 watt PSU ile Nvidia geforce GT 640 3 GB 192 bit ile takas olur dedi. PSU'nun 2 yıl garantisi var 0 ürün fiyatı 170 TL. Sizce takas etsem mi?
Ekran kartının %80 üzeri verimlilik sağladığına dair bir sertifika. Aslında çok dikkat edilmesi gereken bir olaydır. Sebebi ise aslında aldığınız 400 watt psu size tam olarak 400 watt olarak dönmez. Verimlilik kaybından dolayı size 350 watt psu yerine 400 watt önermiştim. 80+ demeyi unutmuşum. Arkadaş güzel yetişti.
Birazcık da olsa bişeyler buldum.
Sentetik testlerde pci 2.0 olması fark edecektir, ancak biz makine değiliz ne kadar fark edebilir ki?
Kaynak: PCI Express 3.0 vs. 2.0: Is There a Gaming Performance Gain? - Page 3 of 6 - Hardware Secrets
sayfada 3Dmark testlerinde sonuç belli. Arada aşırı (gözümüzün rahatsız olacağı) bir fark yok. 750 ti kullanabilirsiniz demek oluyor
Dediğim gibi ben kullanıyorum ve yük altında bile hiç sıkıntı çıkarmıyor. Bütçeniz var ise yeni bir psu alın daha sağlıkli olur yoksa illa da alacağım diye zorlamayın.
Sistemim su sekilde:
İ5 2320
Ddr3 8 gb 1333 mhz ram
Msi twin frozr gtx 750 ti
4 adet 8cm kasa fanı ve 10 cm led ışık bağlı aynı zamanda psu ya.
Şu ana kadar hicbir sıkıntı oluşmadı.