GTX 750 Ti O.C Sınırı Nedir?

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar,

Ekran kartım MSI GTX 750 ti, Afterburner programı ile biraz O.C yaptım. CPU clock hızını +200,
RAM clock +320 ve +13 de voltaj verdim. BF 4 de 1080p ultra 4xmsaa ayarlarda 40-60 FPS arası değişiyor (Bazı durumlarda 80 FPS'ye de çıkıyor). Görüntüde herhangi bir bozulma, kayma vs yok. Fanı da %70 de çalıştırıyorum. GPU sıcaklığı 39 dan yukarı görmedim hiç.

Bu kartın sınırı nedir acaba? Ya da biraz daha arttırmama gerek var mı?
Ya da sınıra dayandığını nasıl anlarım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1400 mhz civarını görmüştüm. Yok dedikleriniz olursa, aniden oyunu kapatırsa, görüntü vermeyi kesti- kurtarıldı demeye başlarsa sınırı aştığınızı anlarsınız. Daha fazlasını denememeniz yararınıza olur.

OC sınırını zorlarken, "kartım hemen yanar mı ya da başka birşey olur mu" gibi endişelere kapılmayın. Kartlar ve işlemciler yanacak yada başka sıkıntılara sebep olacak durumlarda kendini korumaya alıyorlar.

Kartınızın ısısı normalin altında denecek kadar az. O nedenle daha da gidebilirsiniz.
Core Clock ve Mem Clock'u dengede tutarak 10 MHz şeklinde artırarak uç noktayı bulabilirsiniz.

Örneğin, ben Titan için C. Clock'u 200 Mem. Clock'u 400 MHz şeklinde artırıyor. Tabi bunları yaparken voltaj büyük rol oynadığından kartın ihtiyacı olan voltajı da vermek gerek, aksi halde kart hataya düşer. Bu hataya düşmeler kartın bozulacağı, yanacağı anlamına gelmez.

Anladım,
Bende şu an 1400 MHz'de CPU clock biraz daha deneyebilirim. Zaten kartın sınırını afterburner 1500 olarak belirlemiş, daha üstüne çıkamam.

Kartın sınırına ulaştım. Cpu clock 1421- ram hızı 3180 ve +14 voltaj. Bu değerlerden daha yukarı çıktığımda oyun görüntüsünde vs herhangi bir bozulma kayma hiçbirşey yok fakat directx hatası verip oyun durduruldu hatası veriyor.

Bu değerler fazlasıyla yeterli BF 4' de 1080p ultra 4xmsaa ayarlarda 10 fps artış oldu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı