Çözüldü GTX 750 Ti oyunda 80 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Meslek
Esnaf
RAM
HI-LEVEL 4+4 GB 1333MHz DDR3 (O.C)
Ekran kartı
GIGABYTE nVIDIA GTX750TI
Anakart
GIGABYTE GA-P41-ES3G
İşlemci
Intel Xeon X5460
Herkese merhaba.
Gigabyte marka GTX 750 Ti tek fanlı model kartım var. MSI Afterburner'da boşta 20-25 derece olan kart, Car Mechanic Simulator 18 oynarken 80 dereceye dayanıyor. Bu durumun normal olduğunu sanmıyorum. Bu kadar ısınmaması için neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kasanın bakımını temizliğini, macununu vs. yapmıştım zaten. +6 12V pini oturmamış, o yüzden fan dönmüyormuş. Kasada bir sürü fan olduğu için sesinden fark edememişim. Aklıma geldi açtım baktım, GPU fanı dönmüyormuş. Konu kapanabilir.
Kart bu derecelere çıktığında fan yüzde kaç hızla çalışıyor ?

MSI AfterBurner programı ile hangi derecede fanın hangi RPM'de döneceğini ayarlayabilirsiniz belli katmanlar ile. Lakin hatırlatayım, bu biraz zaman isteyen ve deneme öğrenme yoluyla yapılabilecek bir durum. Ya da internetten aynı kartta hangi manuel RPM'lerin daha çok kullanıldığını araştırabilirsiniz. Bazen stock hızlar ses sorunundan dolayı yeterli gelmeyebiliyor.
Bu oyunda %100 fan hızında 55-60 arasında oluyor. Bu sıcaklıklar normal midir peki?

MSI AfterBurner programı ile hangi derecede fanın hangi RPM'de döneceğini ayarlayabilirsiniz belli katmanlar ile. Lakin hatırlatayım, bu biraz zaman isteyen ve deneme öğrenme yoluyla yapılabilecek bir durum. Ya da internetten aynı kartta hangi manuel RPM'lerin daha çok kullanıldığını araştırabilirsiniz. Bazen stock hızlar ses sorunundan dolayı yeterli gelmeyebiliyor.

Kasa temiz mi? Kaç senedir kullanıyorsun? Hangi kasanın içinde kart? Kart temiz mi yoksa tozlu mu? Bunları cevaplamadan yardım edemeyiz.

Kasanın bakımını temizliğini, macununu vs. yapmıştım zaten. +6 12V pini oturmamış, o yüzden fan dönmüyormuş. Kasada bir sürü fan olduğu için sesinden fark edememişim. Aklıma geldi açtım baktım, GPU fanı dönmüyormuş. Konu kapanabilir.

Bu oyunda %100 fan hızında 55-60 arasında oluyor. Bu sıcaklıklar normal midir peki?

Çözüm

Evet, 60-70 dereceler normaldir. Yine de 750 Ti'ın bence 60 dereceyi geçmemesi gerek. Kasanın hava akışına özen gösterebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı