GTX 750 Ti sadece EVGA programı ile ayarlarını kısınca çalışıyor

yu ef yu key

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
33
Sistem bilgilerim ayrıntılı olarak eklediğim ekran alıntılarında gözüküyor. Oyuna ekran kartının default ayarları ile girdiğimde çeşitli dirext-X hataları, grafik kartı ile ilgili hatalar veriyor. Ancak dediğim üzere EVGA ekran kartı yönetme programı ile grafik kartının GPU saati ve bellek çarpanlarını sırası ile -401, -1000 yaptığımda oyunlar düzgün bir şekilde açılıyor. Benim sorunum ise şu:
1)Bu performanstan kayıp demek değil mi?
2) Eğer öyleyse, neden kaynaklanır, nasıl gideririm?
 

Dosya Ekleri

  • Anakart.JPG
    Anakart.JPG
    39 KB · Görüntüleme: 32
  • CPU.JPG
    CPU.JPG
    50,4 KB · Görüntüleme: 29
  • ekran kartı.JPG
    ekran kartı.JPG
    33 KB · Görüntüleme: 53
  • ram.jpg
    ram.jpg
    33,8 KB · Görüntüleme: 28
  • EVGA ss.jpg
    EVGA ss.jpg
    67 KB · Görüntüleme: 28

Dosya Ekleri

  • MSIAFTERBURNER.jpg
    MSIAFTERBURNER.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 35
Her oyunda benzer hatalar oluyor, başka bir sebebi olmalı. Acaba ramler dar boğaz oluşturduğu için mi diyeceğim ama o zaman neden sistemi kilitlesin ki ekran kartı? Sistemimin en zayıf kısmı bana ram miktarı ve frekansı gibi geliyor.
 
Darboğaz sebebiyle, frekanslar veya RAM miktarıyla grafik sorunları yaşamazsın eğer VRAM yetmiyor veya oyunun sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa. Sistemi Kaspersky Free ile taratmanı öneririm. Bir de oyunlar orijinal mi ?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı