GTX 750 Ti sistem düşük performans veriyor

kondi

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bu, forumdaki ilk konum. En son herhangi bir forumda konu açtığımda 10 yaşındaydım, bu yüzden bir hatam olursa lütfen görmezden gelin ya da beni uyarın. Daha fazla uzatmadan konuya geçmek istiyorum.

Bilgisayarımı 2017 yılında satın aldım. Dönemine göre bile çok güzel bir bilgisayar değildi. İlk aldığımda AMD A8-7650K anakart ve AMD Radeon R7 240 ekran kartım vardı. Daha sonrasında ekstra olarak sadece ekran kartımı değiştirdim ve 240GB SSD aldım. Yeni ekran kartım ise GeForce GTX 750 Ti. Çok da kötü bir bilgisayarım yok diye düşünüyorum, pek anlamam bu işlerden.

Fakat nasıl oluyorsa, Valorant gibi basit bir oyunda arkada Discord açıkken 30-40 FPS alabiliyorum. Discord kapalıyken, sadece Valorant açıkken 70-80... Sadece Valorant'ta değil bu problem. Bilgisayarımdan vermesi gereken performansı aldığımı düşünmüyorum. Sizden ricam, bilgisayarımdaki problemi bulmama ve çözmeme yardım olmanız. Müsait olan ve isteyen biri bana bu konuda yardımcı olabilir mi? (12 GB RAM var fakat 8 GB kullanabiliyorum). Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat nasıl oluyorsa, Valorant gibi basit bir oyunda arkada Discord açıkken 30-40 FPS alabiliyorum. Discord kapalıyken, sadece Valorant açıkken 70-80.. Sadece Valorant'ta değil bu problem.

Bunun sebebi, işlemciniz yeteri kadar güçlü değil ve sadece Valorant'a bile anca yetebilirken (muhtemelen %100 veya ona yakın kullanılıyordur) Discord ile beraber çalıştığında yetişemiyor. Normal bir durum, iyi bir işlemci değil A8 7650K.

Dostum daha yeni bir arkadaş daha böyle bir konu açtı RX550+a8 işlemcisi var işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum ben. AMD'nin eski serileri düşük performans veriyor.
Yine de Valorant'da söylediğim FPS çok düşük değil mi? Yoksa anlamadığım için bana mı abartı geliyor. Çünkü oyun öyle çok da harika grafiklere sahip değil.
Bunun sebebi, işlemciniz yeteri kadar güçlü değil ve sadece Valorant'a bile anca yetebilirken (muhtemelen %100 veya ona yakın kullanılıyordur) Discord ile beraber çalıştığında yetişemiyor. Normal bir durum, iyi bir işlemci değil A8 7650K.
Peki çok büyük masrafa girmeden sadece işlemciyi değiştirmem mümkün mü peki? Yani sadece bu sorunun ortadan kalkması için cebimden ne kadar gitmesi gerekir ve neleri yenilemem gerekir?

Yine de Valorant'ta söylediğim FPS çok düşük değil mi? Yoksa anlamadığım için bana mı abartı geliyor. Çünkü oyun öyle çok da harika grafiklere sahip değil.

İşlemci kaynaklı eski işlemcimde çok drop yiyordum ve FPS düşüktü. Upgrade yapınca anladım işlemcinin değerini Valorant, CS:GO vs işlemciye yüklenen oyunlar. Valorant'a 2-3 gün önce optimizasyon geldi oyunla alakası yok yani.

Hangi ayarlarda 30-40 FPS sistemin çok kötü değil ama iyide değil. Normal geldi bana aldığın FPS.

Düzenleme: En düşük ayarlarda normal değil pek o FPS. Sıcaklıklar ne durumda?
Sıcaklıkla ilgili olduğunu düşünüp kontrol ettim orada da bir sorun göremedim. İşlemcide bakır soğutma var sanırım dediğim gibi tam bilmiyorum:(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı