Oyun normal bir şekilde 100 FPS civarında. İşlemci kullanımı %30 üzerine çıkmıyor. RAM'ler 4 GB'ı geçmiyor. GPU %40 civarı çalışıyor. Oyunun SNPC hareketini kapatıyorum. 20 SNPC yarattıktan sonra GPU kullanımı %60 civarına çıkıyor. Eğer sayı artarsa GPU kullanımı da artıyor. Ancak oyunu başlattığımda GPU %0-9 arasında seyrediyor. FPS o kadar çok düşüyor ki oyun takılıyor. Haritanın SNPC olmayan bir noktasına doğru baktığımda FPS 20-30 civarında rahatlıyor. Tekrar SNPC olan bölgelere bakınca sayı yine 1-20 FPS arasında değişiyor. SNPC dışında efektlerde de sorun var. Suya ateş edildiğinde suyun fışkırma efektinden dolayı oyun 20 FPS oluyor. Aynı şekilde alev silahı kullandığımda oyun 40 FPS oluyor. GPU kullanımı %99-100 oluyor. Half-Life 2 grafiklerine ve motoruna sahip bir oyunun bu kadar GPU'yu zorlayacağına inanamıyorum. Sorun nedir? GPU yetersiz mi kalıyor? Eski bir oyun için neden bu kadar zorlansın? Daha yüksek grafikli oyunlar kasmazken bu oyunun kasması neden? GPU neden %99-100 oluyor. Bazen de hiç kullanılmayıp %1-10 arasına düşüyor? İşlemci ve Ekran kartı sıcaklığım 50 dereceyi geçmiyor. Fazla SNPC işlemci yorar sanıyordum. Ama işlemci aynı şekilde çalışıp zorlanmazken ekran kartı zorlanıyor. Ya da farklı bir şey var.
Sistem Özelliklerim:
- Ekran kartı: ASUS GTX 750Ti
- İşlemci: Intel i5 3470
- Anakart: ECS H61H2-MV
- RAM: Kingston 8GB(4x2GB) HyperX
- PSU: FSP HYPER 500 SERİSİ 500W