CS:GO, Metro 2033, Prototype 2 gibi oyunları oynuyorum fakat 100 fps iken bir anda 30 fps'ye ani düşüşler yaşıyorum sıcaklıkları kontrol etmek için MSİ Afterburner programını indirdim oyun başlarında sorun yok 100 fps civarı devam ederken CPU1 göstergesinde sıcaklık 30 dereceden 200 dereceye bir anda fırladı ve oyunda ani fps düşüşleri başladı işlemci soğutucum "Hyper 212 Evo" oyunlarda işlemcim %40-50 civarı kullanıyor fakat dediğim gibi bir anda 200 dereceye fırlayıp ani düşüşler oluyor bunun nedeni nedir nasıl çözebilirim ?
@hsyncmptr aynı sorun bende de var aynı anakart ve aynı ekran kartı var işlemcim FX 4200 sistemi 2 yıl süre kullandım oyunlarda benim de 255 dereceye çıkıyor. Aynı sorun bende de 1 ay önce başladı. Şu an RX 480 almayı düşündüğüm için işlemciyi yeniliyicektim fakat sorun nerede olduğunu çözememiştim. Anakart alınca tekrar buraya yazarsanız sevinirim.
Az önce bir iki test daha yaptım işlemci %40 seviyesine geldiğinde 200 dereceye fırlıyor fakat %20 seviyesine geldiğinde tekrar 39 derece güç kaynağımdan şüphelenmeye başladım 300 watt olduğu için sizce besleme sorunumu var ?
200dereceye birden firlayamaz yazılımsal hata veya kartin sensorlerinde sıkıntı olabilir. 100 derece ustune bile cikabilirse yanik kokusu alirsin zaten . Psuda da sıkıntı olma sansi var psu markaniz nedir ?
200dereceye birden firlayamaz yazılımsal hata veya kartin sensorlerinde sıkıntı olabilir. 100 derece ustune bile cikabilirse yanik kokusu alirsin zaten . Psuda da sıkıntı olma sansi var psu markaniz nedir ?
Aynı anakart bende var 750ti kullanıyorum 760gm-p21 (fx) ise marka anakarrtın benim MSİ sıkıntı powerdadır ben 500w kullanıyorum fx6100 işlemci kullanıyorum sıkıntım yok powerdadır sıkıntı anakart zaten eski olsada sağlam anakartın 6. Yılı benim gta v oynuyorum