Çözüldü GTX 750 Ti Sistem Isınma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hsyncmptr

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim;
  • FX-8320
  • 8 GB Ram
  • MSİ GTX 750 Tİ
CS:GO, Metro 2033, Prototype 2 gibi oyunları oynuyorum fakat 100 fps iken bir anda 30 fps'ye ani düşüşler yaşıyorum sıcaklıkları kontrol etmek için MSİ Afterburner programını indirdim oyun başlarında sorun yok 100 fps civarı devam ederken CPU1 göstergesinde sıcaklık 30 dereceden 200 dereceye bir anda fırladı ve oyunda ani fps düşüşleri başladı işlemci soğutucum "Hyper 212 Evo" oyunlarda işlemcim %40-50 civarı kullanıyor fakat dediğim gibi bir anda 200 dereceye fırlayıp ani düşüşler oluyor bunun nedeni nedir nasıl çözebilirim ?

Yok mu bir fikri olan ?

Çözüm
@hsyncmptr aynı sorun bende de var aynı anakart ve aynı ekran kartı var işlemcim FX 4200 sistemi 2 yıl süre kullandım oyunlarda benim de 255 dereceye çıkıyor. Aynı sorun bende de 1 ay önce başladı. Şu an RX 480 almayı düşündüğüm için işlemciyi yeniliyicektim fakat sorun nerede olduğunu çözememiştim. Anakart alınca tekrar buraya yazarsanız sevinirim.

Eğer bir aksilik çıkmazsa haftaya çarşamba veya perşembe sistem tamamlanmış olacak zaten ilk işim hemen test etmek olacak sonuçlarını yazarım.

Sorunu buldugunuza sevindim. Yeni anakartinizda simdiden hayirli olsun. İyi forumlar.

Teşekkür ederim. İyi forumlar.

@Berkay Sirkecioğlu anakartımı değiştirdim ve sorun çözüldü.
Az önce bir iki test daha yaptım işlemci %40 seviyesine geldiğinde 200 dereceye fırlıyor fakat %20 seviyesine geldiğinde tekrar 39 derece güç kaynağımdan şüphelenmeye başladım 300 watt olduğu için sizce besleme sorunumu var ?

Yanlış hatırlamıyorsam 750 Ti minimum güç gereksinimi 300 ya da 350 Watt olması gerekli. PSU yetersiz kalıyor olabilir bir ihtimal.

200dereceye birden firlayamaz yazılımsal hata veya kartin sensorlerinde sıkıntı olabilir. 100 derece ustune bile cikabilirse yanik kokusu alirsin zaten :D. Psuda da sıkıntı olma sansi var psu markaniz nedir ?
Kartta bir sıkıntı yok dereceleri normal işlemci 39'dan 200'e fırlayıp tekrar 39'a düşüyor oda fazla yük bindiğinde
PSU markamda T-Boost

Yanlış hatırlamıyorsam 750 Ti minimum güç gereksinimi 300 ya da 350 Watt olması gerekli. PSU yetersiz kalıyor olabilir bir ihtimal.
PSU yetersiz kalıyorsa iyi eğer anakartın 95 watt desteklemesinden olursa baya masraf çıkartır

Aynı anakart bende var 750ti kullanıyorum 760gm-p21 (fx) ise marka anakarrtın benim MSİ sıkıntı powerdadır ben 500w kullanıyorum fx6100 işlemci kullanıyorum sıkıntım yok powerdadır sıkıntı anakart zaten eski olsada sağlam anakartın 6. Yılı benim gta v oynuyorum :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı