GTX 750 Ti Sistemde GTA 5 FPS Drop ve Kaplama Sorunu

Vinpredator

Kilopat
Daha fazla  
GTA 5'i very high ayarlarda 45-50 FPS değerlerinde oynayabiliyorum fakat oyunda bariz FPS takılmaları meydana geliyor ve arabayla biraz hız yaparken kaplamalar geç yükleniyor. Bazı oyunlarda da ufak tefek bu sorunla karşılaşıyorum ve bu yüzden sistem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sistemim:
  • Asus GTX 750 Ti 2GB
  • Intel Pentium G3260 3.3 GHz
  • Asus H81M-K Anakart
  • 4x2 8GB 1333 MHz RAM
Yardımcı olacak birisi yok mu ?

Son düzenleme:
RAM'iniz yeterli bundan kaynaklı olabileceğini sanmıyorum. Fakat geç yüklenme dediğiniz için sorununuz HDD kaynaklı sanırım. HDD'de FPS droplara ve geç yüklenmelere sebep olabiliyor malesef. HDTUNE indirip Benchmark testi yapıp sonuçlarını ve Healty kısmınının götüntülerini buraya atarmısınız.

selamun aleyküm görüntü bağdaştırıcıları güncellersen sorun kalmaz eğer asus ekran kartınız güncel diyorsa gidip asus sitesinden ekran kartını bul ve güncelle

Sorun işlemciden dolayı, grafik ayarlarında işlemciye yük bindirmeyen, ekran kartına yük bindiren ayarları seçiniz. VSYCN ile oyunu 30 fps sabiteyin.
Eski sisteminde g3258 vardı aynı sorunları bende yaşıyordum. Çift çekirdekli işlemci günümüz oyunlarına yetmiyor. İşlemciye O.C yapmanızı tavsiye ederim.

RAM'iniz yeterli bundan kaynaklı olabileceğini sanmıyorum. Fakat geç yüklenme dediğiniz için sorununuz HDD kaynaklı sanırım. HDD'de FPS droplara ve geç yüklenmelere sebep olabiliyor malesef. HDTUNE indirip Benchmark testi yapıp sonuçlarını ve Healty kısmınının götüntülerini buraya atarmısınız.
Yaptığım test sonrası bir sorun göremedim. Sanırım işlemcinin çift çekirdekli olmasından kaynaklı.
İşlemcimi yenileyene kadar geçici bir çözüm önerisi olan var mı ? Baktığım bazı sistemlerde çift çekirdekli işlemci bulunmasına rağmen akıcı bir şekilde GTA 5 oynanıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı