GTX 750 TI ve AMD X4 955 Sistemin Düşük FPS Sorunu

Asa Mitaka

Megapat
Daha fazla  
Benim eski bir bilgisayarım vardı AliExpress uzerinden 2.el 6 GB RAM x4 955, GTX 750 Ti 2 GB aldım. Youtube'de test videolarına bakıyorum adam benden yuksek ayarlarda benden kat kat yüksek FPS alıp kasmadan oynuyorlar. Yenilediğim aygıtlar
  • Ekran kartı
  • İşlemci
  • RAM
  • Geriye kalan anakart HDD CD ROM gibi şeyler eski
Videodakilerde RAM benimkinden bir tik fazla MHz'di ama o RAM karşılaştırmasında o kadar fark olmuyordu ozelliklerim;
  • GTX 750 TI 2GB ASUS
  • AMD X4 955 125W
  • 10GB 1333MHZ RAM
  • DarkFreezer X94RD çift fanlı CPU fanı
FPS olarak benden kat kat iyiydi.
HDD bad sector yok ama 9 yillik anakartta ayni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba. Ekran kartın uygun bir ekran kartı değiştir diye diretenler olacaktır bence diren ve değiştirme gerek yok şu an değiştirmeye illa ultra ayarlarda oynamak zorunda değilsiniz. RAM miktarı da gayet uygun bence fazla bir şey yapmana gerek yok 10 GB gayet yeterli bir miktar. CPU fanın da gayet yeterli. İşlemcin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
AMD Phenom II X4 955 benchmark değeri 3,936
Benchmark değeri 5000+ olan bir işlemci senin için daha iyi olacaktır kanımca.
Anakartına uygun işlemcileri bu bağlantıdan '' İşlemciler '' bulabilirsin. Sadece senin anakartına uygun olanları sıraladım. Ayrıca bir de SSD ayarlarsanız bilgisayarınız izlediğiniz performanslara yaklaşabilir ya da o değerlere ulaşabilir.

İşlemciye OC deneyebilirsin. Olmazsa uygun fiyatlı 2. el FX 8100 ya da FX 8300 bulabilirsen çok şahane olur. Bir de yapabiliyorsan elindeki bellekleri satıp 1600Mhz 9CL değerlere sahip 4GBx2 bellek alabilirsin. Çok ciddi performans artışı olur.

Öncelikle merhaba. Ekran kartın uygun bir ekran kartı değiştir diye diretenler olacaktır bence diren ve değiştirme gerek yok şu an değiştirmeye illa ultra ayarlarda oynamak zorunda değilsiniz. RAM miktarı da gayet uygun bence fazla bir şey yapmana gerek yok 10 GB gayet yeterli bir miktar. CPU fanın da gayet yeterli. İşlemcin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
AMD Phenom II X4 955 benchmark değeri 3,936
Benchmark değeri 5000+ olan bir işlemci senin için daha iyi olacaktır kanımca.
Anakartına uygun işlemcileri bu bağlantıdan '' İşlemciler '' bulabilirsin. Sadece senin anakartına uygun olanları sıraladım. Ayrıca bir de SSD ayarlarsanız bilgisayarınız izlediğiniz performanslara yaklaşabilir ya da o değerlere ulaşabilir.
İşlemciye OC deneyebilirsin. Olmazsa uygun fiyatlı 2. el FX 8100 ya da FX 8300 bulabilirsen çok şahane olur. Bir de yapabiliyorsan elindeki bellekleri satıp 1600Mhz 9CL değerlere sahip 4GBx2 bellek alabilirsin. Çok ciddi performans artışı olur.
Ama ben hep baktığımda 1050 ti yi bile besler diyordu herkes , i3 6100 den bile iyi diyorlardı :/ peki dediklerinizi deneyeceğim teşekkürler

Ama ben hep baktığımda 1050 ti yi bile besler diyordu herkes , i3 6100 den bile iyi diyorlardı. :/ peki dediklerinizi deneyeceğim teşekkürler.
X4 955 vs i3 6100 vs FX 8300
Buradan inceleyebilirsiniz. Tek çekirdek performansında i3 6100 önde. Çoklu çekirdek performansında FX 8300 önde. X4 955 ise her ikisinde de geride kalıyor.

Fx 8350 güzel mi sizce? 8300'dan daha mı iyi. 250 TL 2.el.
8350 daha iyidir performans olarak fakat TDP değeri yüksektir. Daha ucuza buluyorsanız 8350 de alabilirsiniz. 8300 95W iken 8350 şu an sizin kullandığınız işlemci gibi 125W güç tüketir.

Son düzenleme:
FX 6300 bile alabilirsiniz aslında. Ayrıca PSU nedir?
400w max 385
8350 daha iyidir performans olarak fakat TDP değeri yüksektir. Daha ucuza buluyorsanız 8350 de alabilirsiniz. 8300 95W iken 8350 şu an sizin kullandığınız işlemci gibi 125W güç tüketir.
Diyelim ki fx8350 aldim taktim 750 ti 2gb ma peki ileride gtx 960 4gb takarsam ne durum da olur ramler 1333mhz kalsa fx 8350 ile gtx 960 4gb iş görür mü , dark freezef x94rd fanım soguturmu , veyahut soyle ek bir sorum ben stock la oyunlarda maks 50 dereceyi goruyorum uzun kullanımda bile ben oc yapsam gozle gorulur fark olurmu sizce işlemci %100 ken gpu daha az ama videolarda başkalarında islemci oyle olmuyor o kadar ekran kartiyla oc yapinca 10 fps ye dusuyor 80 den :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı