GTX 750 ve i5 2400 sistem oyun oynarken restart atıyor

Göktuizm

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Hi-Level 4x4 DDR3 Ram 1600Mhz
Ekran kartı
GTX 750 TURBOX
Anakart
Gigabyte H6M-S1
İşlemci
i5 2400
Merhaba arkadaşlar.
Sorunum başlıkta gördüğünüz gibi...

Sistemimi uzun süredir kullanıyorum ve daha önce birkaç kere de başıma böyle durumlar gelmişti.
Fakat bugünkü sorunumu çözemedim bir türlü, internetten araştırdım, çözüm bulamadım.
Oyun oynarken örneğin Valorant oynamak istiyorum. Oyun açılıyor, birkaç dakika sonra tak, sistem reset atmış:(
Sistemim gereksinimleri falan karşılıyor ve işlemci ve GPU sıcaklıklarım normal seviyede.

Güç kaynağım yeterli daha önce olmazdı zaten, istediğim gibi Google'da takılabiliyorum ama oyuna girince reset atıyor.
Sorun nedir?
Ayrıyeten bu bilgisayarım özellikler kısmında işlemci ve bellek yerinde yok yazıyor. Bunun bu sorunla ilgisi olabilir mi?
Fakat DxDiag da ekran kartım RAM'ler işlemci hepsi görünüyor 3.taraf uygulamalar da algılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
başlıkta gördüğünüz gibi...
Sistemimi Uzun süredir kullan

PSU yeterli olabilir ama arızası vardır. İnternette gezerken sıkıntı yok ama yükte reset atıyorsa PSU'yu detaylı incele derim.
eğer sorun bi anda bugün başıma gelmeseydi haklısın derdim ama bir anda olacak şey değil önceden kendini belli eder di ki psu mu alalı bir kaç ay oldu 450 watt
Benchmark stress test programları var onlarda deneyin. Orada belli olur.
hemen deneyeceğim sistem reset atmassa tabi :)
Benchmark stress test programları var onlarda deneyin. Orada belli olur.

Denedim sistemin sıcaklıkları gayet iyi. FurMark ve Intel'in kendi CPU'ları için olan CPU stress programını denedim.

Son düzenleme:
Eğer sorun bir anda bugün başıma gelmeseydi haklısın derdim ama bir anda olacak şey değil önceden kendini belli eder di ki PSU mu alalı birkaç ay oldu 450 watt

Hemen deneyeceğim sistem reset atmassa tabii :)

Denedim sistemin sıcaklıkları gayet iyi. FurMark ve Intel'in kendi CPU'ları için olan CPU stress programını denedim.

Arızalar genelde birden olur zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı