GTX 760 sistem görüntü gelmemesi sorunu

asmodeeus

Decapat
Katılım
15 Mart 2019
Mesajlar
6
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Not1: Herkese merhabalar, dün gece bilgisayarımda GTA 5 oynuyordum, ilk başta oyun dondu ve 3D Graphics gibi bir şeyler yazan hata aldım ve oyun kapandı. Daha sonra tekrar girdim ve görüntü karelendi ve çizgiler vb. oluştu. Bu olduktan sonra görüntü gitti ve bir daha da gelmedi. Bunun üzerine bilgisayara restart attım. Masaüstü yüklenmeden önce ekran karardı. Format atmaya karar verdim ve format attım. Format attıktan sonra PC açıldı ve masaüstune gelebildim fakat birkaç dakika sonra çizgilenme oluşup yine ekran gitti. Yine restart attım ve yine masaüstune gelmeden ekran gitti, 1 gün boyunca uğraştım ne yaptıysam çözemedim. Ekran kartını PC'yi kapatıp söktüm demirleri el yakan derece de sıcaktı, yanma ihtimalini düşünüyorum. Başka sebepler de olabilir mi acaba? Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler. Bu arada başka monitör denedim yine aynısı oldu. Ekran kartım GTX 760, 2015 yılında aldım.

Not2:Arkadaşlar kasayı söktüm baştan taktım, macunları yeniledim, format attım ama bir türlü çözüm bulamadım. Fikri olan varsa sevinirim, şimdi gidip 1050ti alabilirim fakat sorun ekran kartından değilse param boşuna gidecek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ekran kartını çıkarıp anakartın onboard ekran kartıyla (Açılırken delete'e sürekli basıp) çalıştırmayı bir deneyin. Çalışıyorsa sistemdeki tek aksaklık GTX 760 ekran kartındandır sonucuna varırsınız. Ekran kartının soğutusunun çok kızgın olması kasadaki iç soğutmayla, pervanelerin daha yavaş ve tutuk devirle dönmesiyle, vb. ilgili olabilir, ama bu ekran kartının %100 bozulması anlamna da gelmemelidir. Görüntünün karelenip bazı çizgilerin oluşması görüntü piksellerini oluşturma ara birimindeki iç sıkıntıyla ilgili olabilir. Sorunun gerçekten ekran kartından oluştuğunu, onboard (anakarta gömülü) ekran kartının normal olarak çalıştığını sistem tam açılıp gördükten sonra iyice emin olabilirsniz. Kolay gelsin.
 
Anakartımda onboard ekran kartı yok sanırım çünkü bir çıkış göremiyorum vgayı takmak icin.
Bilgisayarı güvenli modda açtım, masaüstüne ulaşabildim. Görüntü geliyor ama normal baslatınca kapanıyor.
Normal ekran kartı ile açtım.
 
Son düzenleme:
Normal ekran kartı ile açtım.

Sorun çözüldü mü yani?

Bu arada muhtemelen bana olan şey sana da oldu. Nedenini bilmiyorum ama Nvidia sürücüsü yüklüyken Windows'u açmıyordu benimki. Güvenli modda sürücüyü kaldırıp kullanmıştım. Eski sürücüleri vb. denesem de olmadı ve kartı attım.
 
Güvenli modda sürücüyü kaldırdım, normal modda açıldı bir süre sonra yine kapandı. Sanırım otomatik güncelleme yaptığı için sürücü yükleniyor ve kapanıyor.
Az önce kendini yeniden baslattı ve masaüstüne geldi, birkac saniye sonra mavi ekran verdi. Hatada VIDEO_ TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys) yazıyor.
Bi kaç saat sonra yeniden açtım pcyi, masaüstü geldi ve görüntü gitti. Restart attı ve ekranda sadece mouse gözüküyor.
Ekran kartım yanmış tahmin ettiğim gibi, yeni bir ekran kartı alıp taktım ve bilgisayarım çalışıyor. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı