GTX 760 TF mi yoksa R9 280x mi?

Şenol YILDIRIM

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
R9 280x ve R9 290 modellerde çok kişi sıkıntı yaşıyor gözlemlenen şikayetler iyice artmış durumda. Bende Bilgisayar cahili olarak elimden geldiğince iyi bir araştırma yapıp bir sistem toplamak istiyorum. GTX 760 ya da 770 modelini alıcam ama R9 280x ler performans olarak genede daha önde olduğu söyleniyor. Çok kararsız kaldım (n)

Kardeşim Asus GTX 760 R980X den de R9290 dan da geride bir karttır . GTX 770 ise R9280x le yarışır performans bakımından . Ben olsam biraz daha para koyup 780 alırdım çünkü bu kadar para verince AMD tavsiye etmem , Nvidia baş tacıdır :LOL::LOL:

Nvidia ekran kartları bana göre AMD'yi geride bırakıyor. Nedeni ise kaliteyi ve performansı bir arada veren kartlara sahip olması GTX-780 veya GTX770 gibi kartlar varken AMD kart almak mantıksız ve para israfı. 5GB 384bit AMD olacağına 4GB 256bit Nvidia olsun daha az sorunlu olsun.

Nvidia ekran kartları bana göre AMD'yi geride bırakıyor. Nedeni ise kaliteyi ve performansı bir arada veren kartlara sahip olması GTX-780 veya GTX770 gibi kartlar varken AMD kart almak mantıksız ve para israfı. 5GB 384bit AMD olacağına 4GB 256bit Nvidia olsun daha az sorunlu olsun.

Yani bu AMD'lerin sorunu nedir ya? Youtube'da sayısız buglu kart videoları var. Forumda bi o kadar şikayet konusu açılmış. Yaklaşık 1.000TL para veriyoruz sonuçta öyle yada böyle az para değil. Karşılığını ister insan. Bende bu yüzden GTX 770'e yöneldim...

Recep abi de topladığı pclerde çoğunlukla Nvidia kart kullandı. Bana göre AMD kartların sorunu yüksek performans vermek isterken kaliteden kısmaları tabikide bu benim düşüncem.

Recep abi de topladığı pclerde çoğunlukla Nvidia kart kullandı. Bana göre AMD kartların sorunu yüksek performans vermek isterken kaliteden kısmaları tabikide bu benim düşüncem.

Bilgisayar cahili olarak yazıyorum mağzur görün bu sebepler acaba sadece kart odaklı olmak yerine toplanan darboğaz sistemin, yalnış kasa dizaynı yada yetersiz hava akımının, uyumsuz donanımın da etkisi olabilir mi bu şikayetlerin ana sebebinde? Yani kullanıcıların da bunda payı olabilir mi? Yoksa kartların bizatihi kendisi bu kadar ağrızalı ise buna nasıl çözüm getiremiyorlar.

Tabikide kartların hepsi sorunlu değil. Psu'yu yeterli almıyorlar. Anakartları düşük hızda alıyorlar. Kullanıcıların da hataları vardır ama her kullanıcı da hatalı değildir. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı